Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | In de greep van de waanzin en meer verwachte boeken deze week

door Soraya Vink (crew) 3 reacties
Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met deze aflevering van 'Wil ik lezen'.

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. 

In de greep van de waanzin van Luca d'Andrea

Reis af naar het donkerste van de menselijke geest, waarin goed en kwaad op scherp worden gesteld.

Winter, 1974. Marlene is getrouwd met ex-nazi Herr Wegener, de meest gevreesde crimineel van Zuid-Tirol. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger van hem is, besluit Marlene te verdwijnen in een poging haar kind te beschermen en een betere toekomst te kunnen geven. 
Tijdens haar tocht wordt ze aangereden en wordt Marlene gered door een mysterieuze man, Simon, die op een boerderij midden in de bergen woont. Maar wanneer Wegener ontdekt dat zijn vrouw gevlucht is, stuurt hij een huurmoordenaar op haar af... Waar zijn Marlene en haar ongeboren kind veilig? Welk gevaar wacht op haar in de bergen? 

Bijzonderheden: Luca d'Andrea werkte tien jaar als leraar voordat hij zich fulltime richtte op schrijven. Zijn debuut Het hart van het kwaad was de sensatie van de London Book Fair in 2016 en werd uiteindelijk in meer dan dertig landen gepubliceerd.

Categorie: Thrillers & Spanning | Wil ik lezen: 31 | Verschijnt: rond 26 februari 2018  

Het wolfgetal van Laura van der Haar

Een buitengewoon zintuiglijke en duistere roman over een ontsporende pubervriendschap

Het naderende einde van de jaren negentig. Twee jonge meisjes groeien op ergens tussen stad en achterland. Vikki wordt door haar wereldvreemde moeder aan haar lot  overgelaten en sleept haar vriendin mee op een ontdekkingstocht naar de wereld en zichzelf.
In de loop der jaren komt hun vriendschap op scherp te staan; Vikki gaat steeds verder met het verleggen van grenzen en verlangt van haar vriendin volledige overgave. Tot de nacht waarin het onherroepelijk misgaat.

Bijzonderheden: Laura van der Haar won het Nederlands kampioenschap Poetry Slam en debuteerde als dichter met de bundel Bodemdrang. Ze schrijft voor onder meer De Speld, Vice en een veilinghuis. Ook maakt ze de podcast Het Volkskrantgeluid.

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 4 | Verschijnt: rond 05 maart 2018

Dagelijks werk van Renate Dorrestein

Een genot voor haar vele trouwe lezers,  maar ook een inspirerende leidraad voor wie net als zij gefascineerd is door het beroep waarin zij excelleert: het schrijverschap.

Renate Dorrestein is niet alleen de auteur van tientallen boeken, zij schreef bovendien talloze artikelen en gaf vele lezingen. In Dagelijks werk presenteert zij de praktijk van haar schrijversleven aan de hand van een selectie van teksten die onder meer laat zien hoe lang zij al bezig is bepaalde thema’s te exploreren. Samen vormen die teksten een indrukwekkend schaduwoeuvre en geven ze de bronnen van Dorresteins werk prijs.

Wat evenmin eerder tussen twee kaften belandde, is Dorresteins correspondentie met lezers, redacteuren,  boekverkopers en collega’s. Bij elkaar laten deze hoogst  uiteenlopende verbale uitingen onverwachte facetten van ‘een schrijversleven’ zien.

Bijzonderheden: Haar romans werden genomineerd voor vele literaire prijzen en ze ontving de Annie Romein-prijs voor haar gehele oeuvre. Dorrestein schreef zowel het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam als het Boekenweekessay Laat me niet alleen. Haar werk is in vijftien talen vertaald.

Categorie: Non-Fictie | Wil ik lezen: 0| Verschijnt: rond 01 maart 2018

En dit willen jullie lezen

Wil ik lezen: 184

Wil ik lezen: 61

Wil ik lezen: 29

Wil ik lezen: 38

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wil ik lezen | In de greep van de waanzin en meer verwachte boeken deze week

 

Gerelateerd