Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Wil ik lezen | Onder het ijs en meer verwachte boeken deze week

door Sander (Hebban Crew) 6 reacties
Wekelijks verschijnen er honderden nieuwe boeken. Elke week storten wij ons op die enorme lijst met verwachte boeken en selecteren we boeken waarvan we weten dat onze lezers erop zitten te wachten. Maar we laten ook gewoon lekker onze eigen smaak meewegen en vertellen je naar welk verwachte boek we zelf uitkijken. Veel plezier met de eerste aflevering van 'Wil ik lezen'.


Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. 

Onder het ijs van Ellen de Bruin

Liefde en verlies, de wereld van de wetenschap en de macht en onmacht van de mens 

Het is 2004. Een groep klimaatwetenschappers doet onderzoek op een schip in het Noordpoolgebied. Een van hen is Bas Fretz, een bijna-volwassen vrouw van 21 die nog met Lego speelt. Zij is mee in plaats van haar hoogleraar, Reinier, nadat die onverwacht is overleden. Ze hield net iets te veel van hem en ze zou graag weten of hij ook iets voor haar voelde, maar daar komt ze natuurlijk nooit meer achter, nu hij dood is. 
Daar zit ze dan, als junior onderzoeker, op dat schip in het poolijs, tussen wildvreemde wetenschappers die elk zo hun eigen obsessies hebben. En als de expeditie dreigt te mislukken, wordt de kans steeds kleiner dat Bas er nog in slaagt om Reiniers wetenschappelijke ambities te verwezenlijken - laat staan die van zichzelf.

Onder het ijs is een originele roman over liefde en verlies, de wereld van de wetenschap en de macht en onmacht van de mens. Spannend, sprankelend en sfeervol - een romandebuut om van te smullen.

Bijzonderheden: Onder het ijs is het debuut van NRC-redacteur Ellen de Bruin. Ze schrijft vooral over wetenschap, psychologie en menselijk gedrag.

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 5 | Verschijnt: rond 10 januari 2018  

Klaproos van Anne-Fleur van der Heiden

Een eerbetoon aan ouders aan de rand van de samenleving

Op haar zesentwintigste verjaardag besluit Noor na een lange periode van stilzwijgen weer contact op te nemen met haar moeder en haar stiefvader Las. Las is terminaal ziek, en Noor kan de confrontatie met hen en met haar jeugd niet meer uit de weg gaan. Anne-Fleur van der Heiden schetst op trefzekere wijze een wereld waarin drugs en onvoorspelbaarheid de dienst uitmaken. 

Klaproos is een eerbetoon aan ouders aan de rand van de samenleving, en een genadeloze coming of age roman.

Bijzonderheden: Klaproos is het romandebuut van Anne-Fleur van der Heiden. Ze schrijft en schreef onder andere voor Cleeft, De optimist en de Revisor. In 2017 won ze de publieksprijs van NK Poetry Slam.

Categorie: Literatuur & Romans | Wil ik lezen: 17 | Verschijnt: rond 9 januari 2018

Deals en dodenlijstjes van Marian Husken

De schimmige wereld van getuigenbescherming

Getuigen zijn onmisbaar in het strafrecht. Als de zussen Sonja en Astrid Holleeder hun mond hadden gehouden, stond hun broer Willem niet terecht voor moord. En de ontboezemingen van de kroongetuigen Peter La Serpe en Fred Ros vormen het hart van het grootste Nederlandse liquidatieproces ooit. Maar hoe krijgt justitie de 'collega's' en familieleden van notoire criminelen of toevallige toeschouwers van een misdrijf zo ver om hun verhaal te doen?

Het team Criminele inlichtingen - de 'Sectie Stiekem' van de politie - speelt een belangrijke rol bij het 'hengelen' naar getuigen. Wie informatie heeft over een misdaad, kan bij hen anoniem zijn kennis spuien. Ook zoeken de 'politiespionnen' zelf actief contact met criminelen van wie ze weten dat zij gevaar lopen of zelfs op een dodenlijst staan. In ruil voor hun belastende kennis biedt justitie hun bescherming. Soms leidt dat voor getuigen tot een volledig nieuw leven buiten Nederland.
Maar hoe eerlijk opereert de overheid? is de 'waarheid' te koop in ruil voor een luxeleven op een palmenstrand? En hoe solide zijn die toezeggingen? 

In Deals en dodenlijstjes duikt Marian Husken in de schimmige wereld van getuigenbescherming. 'Dit verraad wordt mij nooit vergeven.'

Bijzonderheden: Marian Husken (1948) heeft meerdere misdaad- en justitieboeken op haar naam staan, waaronder De criminele carrière van Mink K. Samen met Harry Lensink schreef ze een spraakmakende bestsellers als Het geheim van Bram Moszkowicz. 

Categorie: Non-Fictie | Wil ik lezen: 25 | Verschijnt: rond 8 januari 2018

En dit willen jullie lezen

Wil ik lezen: 55

Wil ik lezen: 165

Wil ik lezen: 97

Wil ik lezen: 48

Wil ik lezen: 39

Wil ik lezen: 324

Wil ik lezen: 80

Wil ik lezen: 68

Let op: het getal achter Wil ik lezen is het aantal lezers dat het boek wil lezen ten tijde van het schrijven van het artikel. Kijk voor de meest actuele stand altijd op de boekdetailpagina van het betreffende boek. Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Wil ik lezen | Onder het ijs en meer verwachte boeken deze week

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken