Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Wil je haar leven? Over haar lijk. Lees een sneak preview van de nieuwe Pinborough

door Hebban Crew
De Britse Sarah Pinborough doet het goed sinds ze als thrillerauteur doorbrak in Nederland met een dubbel debuut in 2017. In mei van dat jaar verscheen de YA-thriller '13 minuten' en de daaropvolgende maand lag 'Wat jij niet ziet' voor volwassenen in de boekhandels. Sindsdien zijn haar boeken niet meer weg te denken uit het thrilleraanbod. Lees een fragment uit haar nieuwste boek 'Over haar lijk'.

Naast auteur is Sarah Pinborough ook screenwriter, onder andere voor de BBC. Het komt daarom niet als een verrassing dat al haar recente (en naar het Nederlands vertaalde) boeken uitermate geschikt zijn voor tv- en filmbewerking. Zo zal het boek waarmee ze internationaal doorbrak, Wat jij niet ziet, in de zomer van 2021 als miniserie op Netflix te zien zijn. De thriller staat in de bovenste helft van de Hebban 1000 mooiste boeken aller tijden. Belofte maakt schuld wordt een serie voor de Britse tv en ook haar YA-thriller 13 minuten gaat naar Netflix. Zelf is Pinborough bezig om Het dodenhuis tot film te bewerken. 

Ook het nieuwste boek van haar hand, Over haar lijk, gooit hoge ogen. De televisierechten zijn verkocht aan de Verenigde Staten en volgens uitgeverij The House of Books kun je ook hier weer een spetterende twist aan het einde verwachten. De hashtag #wtfthatending was trending tijdens het lezen van Wat jij niet ziet en ook met Over haar lijk zul je deze weer zien opduiken. In de woorden van Harlan Coben:

'Sarah Pinborough wordt jouw nieuwe obsessie.'

Over haar lijk

Iets ouds
Marcie's affaire met Jason Maddox sleurde haar midden in de wereld van de gegoede klasse. Oud geld, oude vriendjes, oude geheimen. Marcie is deze wereld misschien wel in getrouwd, maar ze zal er nooit echt toe behoren.

Iets nieuws
Dan komt Jasons compagnon terug van een reis naar Londen, met een nieuwe echtgenote. Jong, aantrekkelijk, roekeloos... Iedereen raakt in de ban van Keisha. Ook Jason.

Iets dat je nooit ongedaan kunt maken
Sommige mensen zouden een moord plegen voor het leven dat Marcie leidt. Hoe ver is ze zelf bereid te gaan om het te behouden?

Leesfragment

Ben jij benieuwd naar de nieuwste Pinborough, over twee wraakzuchtige vrouwen in een wereld vol schone schijn? Marcie is erop gebrand te houden wat ze heeft, Keisha om het te krijgen. Als tweede echtgenote ben je je positie immers nooit zeker; jij pakte hem ook ooit van een ander af.

Lees hier de eerste 5 hoofdstukken

Over de auteur

'Wat jij niet ziet is een prachtig opgebouwde, geraffineerde psychologische thriller met een onderhuidse spanning van jewelste. De karaktertekening is subliem. Het verhaal rolt over de pagina’s als een kabbelend beekje met af en toe een stroomversnelling.' - 4* Hebban-recensie van Christine

'Pinborough mag dan onverbloemd en confronterend uit de hoek komen, het entertainmentgehalte blijft te allen tijde zegevieren, mede dankzij de ongecompliceerde schrijfstijl. Deze trefzekere mix zorgt ervoor dat 13 minuten intrigeert, bezweert en zich moeiteloos een weg baant naar het lezershart.' - 5* Hebban-recensie van Joke

Hieronder vind je Sarah Pinboroughs aflevering van de Author Stories Podcast, waarin ze gedurende de aflevering vertelt over het schrijven, haar nieuwe boek en natuurlijk de aankomende Netflixserie van Wat jij niet ziet.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wil je haar leven? Over haar lijk. Lees een sneak preview van de nieuwe Pinborough

 

Gerelateerd

Over

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough (1972) is de nummer één New York Times bestsellerauteur van d...

Hebban Spots

Over haar lijk

16 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Over haar lijk' van Sarah Pinborough (The House of Books). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....