Hebban vandaag

Lezen /

Wil jij ook weten hoe de Bakkerstrilogie afloopt?

door Hebban Crew
Deze week is het jubileumweek rondom Gerda van Wageningen. In veertig jaar tijd heeft ze meer dan 120 boeken geschreven. Die 40 jaar in het schrijversvak wordt gevierd met een feestweek én het verschijnen van haar nieuwste boek. 'Onvoorwaardelijke liefde' is het slotstuk van de Bakkerstrilogie. Lees op Hebban alvast een Sneak Preview.

De schrijfcarrière van Gerda van Wageningen begon in 1979, met de publicatie van Rijpend geluk. Toen nog met pen en papier, om het vervolgens in het net uit te typen. Inmiddels is er heel wat veranderd. Op maandag kwam het Hebban interview met Gerda van Wageningen online, waarin ze uit de doeken doet hoe deze "uit de hand gelopen hobby" zo ver heeft kunnen komen.

Een stukje uit het interview

'Niet alleen delen lezers complimenten uit of vertellen ze dat ze zich herkennen in haar verhalen, maar ook komen ze met nieuwe ideeën op de proppen voor historische romans. “Soms doet iemand wel eens een voorstel, die weet dan nog het een of ander van haar of zijn familie. Als het me interessant lijkt, dan ga ik met die mensen praten. Daarna duik ik in de archieven om te controleren of alles klopt en om meer informatie te verzamelen.”

Die voorstellen vliegen haar op de gekste momenten om de oren. [...] Ze vertelde me dat ze nog heel veel gegevens over vroeger had, want ze waren al generaties lang bakker. Daarop ging ik met de familie in gesprek, pluisde hun persoonlijke documenten door, dook in de archieven. En binnenkort verschijnt het derde deel van deze Bakkerstrilogie.”

De Bakkerstrilogie

Gerda van Wageningen schrijft graag trilogieën, dan heeft ze alle tijd en ruimte om een hele familiegeschiedenis te laten ontstaan. Haar boeken verkopen nog steeds goed en al jaren voert ze de lijst van meest uitgeleende boeken aan. Het is dan ook niet zo gek dat een heleboel lezers met smart zitten te wachten op Onvoorwaardelijke liefde, het slotstuk van haar laatste epos.

Marie heeft het moeilijk in Bakkersliefde. Dit eerste deel van een nieuwe trilogie historische romans van de topauteur gaat over de bijzondere band tussen een moeder, Marie, en haar zoon Jan. Ze heeft er alles voor over zijn droom te laten uitkomen om bakker te worden.
Zussenliefde neemt je meen aar Oud-Beijerland, 1918. De bakkerij van Jan de Man floreert. Zijn zus Martha helpt hem in de winkel en in het huishouden. Maar wanneer Jan zich verlooft, wordt Martha overbodig. Zelf heeft ze trouwens ook de leeftijd om aan een huwelijk te gaan denken. Meerdere mannen tonen interesse, maar geen van hen weet warme gevoelens bij haar los te maken. Dan ineens grijpt de Spaanse griep om zich heen in het dorp, met veel doden tot gevolg.


Onvoorwaardelijke liefde is het derde en laatste deel van de Bakkerstrilogie van Gerda van Wageningen. Als haar man sterft weet Lina, de jongste zus uit het gezin dat centraal staat in deze trilogie, niet goed hoe ze nu verder moet in haar leven. Ze zou kunnen gaan helpen in de bakkerswinkel van haar broer, maar eigenlijk zit ze niet op dat bestaan te wachten. Ze zoekt steun in haar omgeving en gaat hoeden maken om brood op de plank te krijgen. Aan een nieuwe liefde moet ze niet denken, maar die nieuwe liefde denkt wél aan haar.

Sneak Preview

Wil jij alvast een Sneak Preview lezen uit Onvoorwaardelijke liefde?

Lees hier de Sneak Preview

Lees meer voorpublicaties op Hebban: je vindt ze allemaal hier terug.

Rondom dit boek organiseert Hebban samen met uitgeverij Zomer & Keuning ook een winactie. Met deze actie maak je kans op de gehele Bakkerstrilogie van Gerda van Wageningen. 


Ben jij Gerda van Wageningen-fan? Dan kun je deze week terecht in het speciale topic in het Feelgood café voor deze geliefde auteur en haar boeken.

Naar het Gerda van Wageningen-caféOver de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wil jij ook weten hoe de Bakkerstrilogie afloopt?

 

Gerelateerd

Over

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...

Hebban Spots

Fabulous Feelgood!

609 volgers

Welkom bij Fabulous Feelgood! 'The place to be' om te praten over feelgood romans in de ruimste zin van het genre: romantiek, chicklit, historische romans en heel veel andere mooie boeken. Deel je...


Gesponsorde boeken