Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Win: ‘De IJzeren Engel’ van Cassandra Clare!

door Lindy (Hebban Crew) 4 reacties
Yeah! Het nieuwste boek van Cassandra Clare is er! De schrijfster begon onlangs aan een nieuwe serie die voorafgaat aan haar ‘Kronieken van de onderwereld’, de reeks waarmee ze wereldwijd bekend werd. ‘De IJzeren Engel’ is wederom een avontuur vol spanning, avontuur en magie en jij kunt het winnen op Hebban!


De nieuwe serie heet ‘De helse creaties’ en in het eerste deel maken we kennis met Tessa, die in het Victoriaanse Londen op zoek is naar haar vermiste broer. Dan ontdekt ze een gave bij zichzelf die van groot belang kan zijn als ze zich in de onderwereld aansluit bij de knappe Schaduwjagers Will en Jem aansluit, die haar kunnen helpen bij haar zoektocht. Die is echter niet zonder gevaar…  

Een YA-Fantasy kan natuurlijk niet zonder een zinderende liefdesdriehoek. Clare baseerde haar boek, en ook de liefdesdriehoek en thema’s in De IJzeren Engel heel losjes op A Tale of Two Cities van Charles Dickens. In een column zegt ze daarover:  

“Wat ik wilde behouden waren zekere thema’s: het oorlogsthema, dat van een onbeantwoorde liefde, het idee dat liefde het beste uit onszelf naar boven zou moeten halen en het idee van ‘twinned characters’.”  

Wat betreft dat laatste punt, de verbondenheid tussen twee personen, liet de schrijfster zich voor de karakters van Will en Jem inspireren door Dickens’ Sydney Carton en Charles Darnay:  

“Ik werd aangetrokken door het idee van een liefdesdriehoek tussen een meisje en twee mannen die eigenlijk de lichte en donkere kant van dezelfde figuur vormen (Tessa noemt hen ook Witte Ridder en Zwarte Ridder); de een corrupt en zedeloos, de ander vroom en goed.”  

Hier kun je bovengenoemde column helemaal lezen.  

Win
Weet je genoeg en wil je meer weten over Tessa, Will en Jem? Of las jij de ‘Kronieken van de Onderwereld’ al en kun je niet wachten om weer in de wereld van de Schaduwjagers te duiken? Wacht niet langer en doe mee aan Hebbans giveaway! We geven vijf exemplaren weg!  

Klik op het giveaway-kader rechts van dit artikel om kans te maken op De IJzeren Engel.  

Over het boek:
Het eerste deel van De Helse Creaties – die voorafgaat aan de Kronieken van de Onderwereld – begint wanneer Tessa’s gerieflijke leventje van het New York in 1878 abrupt eindigt als haar voogdes sterft. Tessa wordt naar haar broer in Londen gestuurd, maar voordat zij daar aankomt is ze ontvoerd door de Zwarte Zusters, die haar dwingen zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de Schaduwjagers brengt…Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Win: ‘De IJzeren Engel’ van Cassandra Clare!

 

Gerelateerd

Over

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Gesponsorde boeken