Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Win een spannende BBC-serie

Just Entertainment brengt deze week een handvol BBC-miniseries en -thrillers als dvd op de markt. Voor de bezoeker van Hebban stelt het bedrijf exemplaren van een dorpsdrama, een sciencefictionthriller en een spionagefilm beschikbaar.

Een van de series is het eerste seizoen van  Happy Valley.  De titel doet wellicht vermoeden dat het een en al vrolijkheid is, maar dat is zeker niet het geval. In de misdaadserie draait alles namelijk om de hardwerkende en toegewijde politieagent Catherine Cawood (zie foto), gespeeld door Sarah Lancashire (Last Tango in Halifax, The Paradise).

Happy Valley
 is een duister politiedrama met een spannende climax en meerdere intrigerende verhaallijnen. De serie is geschreven door Sally Wainwright, winnares van de BAFTA Award (Beste Dramaschrijver) en bekend van de Just Entertainment-reeksen Last Tango in Halifax en Scott & Bailey.

Catherine Cawood zit middenin het verwerkingsproces rond de zelfmoord van haar dochter. Juist op het moment dat ze weer een beetje normaal leven lijkt te krijgen, ziet ze Tommy Lee Royce, de man van wie Cawood vermoedt dat hij verantwoordelijk is voor de verkrachting van haar dochter. Het misdrijf bracht haar dochter ertoe zichzelf het leven te benemen. Cawood wil Royce koste wat kost oppakken, de man wordt een obsessie voor haar. Wat Cawood niet weet is dat Royce betrokken is bij een andere ontvoering.

De BBC werkt aan een tweede reeks van Happy Valley.


Intruders
Intruders is de titel van een sciencefictionthriller over reïncarnatie. De reeks werd eind vorig jaar met succes uitgezonden op BBC2. De serie is gebaseerd op het boek The Intruders van Michael Marshall Smith uit 2007. De hoofdrol wordt vertolkt door acteur John Simm, bekend van Life on Mars.

De reeks draait om een geheim genootschap dat onsterfelijkheid nastreeft door bezit te nemen van de lichamen van anderen. Jack Whelan een voormalige politieman uit Los Angeles met een problematisch en gewelddadig verleden, zoekt de rust op met zijn vrouw Amy. Maar hun geluk wordt verstoord als Amy plotseling verdwijnt. Jack raakt verstrikt in een nog groter mysterie als zijn toenmalige schoolvriend Gary hem vraagt een moordzaak op te lossen. Hoe dieper Jack graaft, des te complexer en surrealistischer zijn de omstandigheden waarin hij verzeild raakt. Hij komt gaandeweg steeds meer angstaanjagende details te weten over het genootschap Qui Reverti.

Restless
De miniserie Restless, eind 2012 uitgezonden door de BBC, draait om het leven van Eva Delectorskaya, een geheime WOII spionne. Het verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van William Boyd schetst het leven van Eva, vanaf haar spionnenwerkzaamheden in 1939 tot de jaren zeventig, wanneer Eva, die nog steeds geen rust heeft, haar levensverhaal aan haar dochter vertelt. 

In 1976 bezoekt Ruth Gilmartin haar moeder Sally in haar huis op het platteland van Cambridgeshire. Tot haar verbazing krijgt ze te horen dat haar moeder eigenlijk een Russische vluchteling is met de naam Eva Delectorskaya, die in 1939 in Parijs door de Britten is geworven als spion. 

Eva wordt naar de Verenigde Staten gestuurd om de getrouwde Mason Harding, een adviseur van de president te verleijden. Van hem hoort ze dat de Amerikanen van plan zijn om aan de oorlog mee te gaan doen. Een missie die ze met succes weet te volbrengen. Haar tweede opdracht is om een landkaart door te spelen aan Amerikaanse geheim agenten, waaruit zogenaamd een geplande Duitse invasie van Amerika kan worden afgeleid. Eva ontdekt echter een fout in de kaart. 

In Restless is een rol weggelegd voor de Nederlandse actrice Thekla ReutenOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Win een spannende BBC-serie

 

Gerelateerd

Over

William Boyd

William Boyd

De Schot William Boyd (1952) werd geboren in Accra, de hoofdstad van Ghana ...

Gesponsorde boeken