Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Dit is de winnaar van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd 2022!

door Hebban Crew 30 reacties
De Zilveren Strop schrijfwedstrijd is een samenwerking tussen Hebban en Stichting Gouden Strop. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens De Avond van het Spannende Boek, een thrillerevenement georganiseerd in de Bibliotheek Utrecht.

Tweede editie Zilveren Strop

De Zilveren Strop schrijfwedstrijd is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De Hebban Crew en het bestuur van de Gouden Strop hebben deze schrijfwedstrijd voor spannende verhalen opgezet en uitgewerkt. Tot en met zondag 27 februari 2022 konden schrijvers hun verhalen insturen. Dit jaar waren er 121 inzendingen, waarvan er 6 gediskwalificeerd zijn (vanwege niet betalen van het deelnamegeld, of omdat het verhaal eerder meegedongen had naar een Hebban-schrijfwedstrijd en de auteur zodoende bekend was). De overgebleven 115 verhalen zijn beoordeeld door een voorselectie van 58 enthousiaste lezers en kenners van de spannende genres.

De eindjury

De top 15 die uit de voorselectie kwam is beoordeeld door een deskundige eindjury, bestaande uit thrillerauteurs Jeroen Windmeijer (juryvoorzitter), Ingrid Oonincx, Hugo Luijten (winnaar Zilveren Strop 2021) en Hebban recensenten Greet Braem en Janneke Bouwman. Alle verhalen zijn anoniem beoordeeld, om een volledig objectief oordeel van voorselectie en eindjury te garanderen.

De uitreiking

De uitreiking van prijzen van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd was voor het eerst voor alle deelnemers live bij te wonen, tijdens de Avond van het Spannende Boek. In de Theaterzaal van Bibliotheek Utrecht presenteerden Hebban schrijfwedstrijdencoördinator Martijn Lindeboom en juryvoorzitter Jeroen Windmeijer de bekendmaking.

De winnaar

De Zilveren Strop schrijfwedstrijd is gewonnen door Marjolein van der Gaag met het verhaal 'Onder de waterspiegel'. De jury schreef over dit verhaal:

'"Onder de waterspiegel" is een goed en razendspannend verhaal. Het is heel erg vlot geschreven.'

'Dit is een misdaadverhaal in optima forma. Alles klopt, van de eerste tot de – beetje sentimentele – laatste alinea.'

'Prima geschreven! Vlot, zonder stijlbloempjes of taalfouten. Twist op de helft is van majeure klasse.'

'Heftig psychologisch verhaal. Boeiend en spannend. Herkenbare angst. Helder geschreven.'

'Vlot geschreven verhaal dat ook nog eens leuk is om te lezen.'

De runners-up

De vier runners-up zijn:

2. Alexander Olbrechts met 'Jongen zonder naam'
3. Nicolet Steemers (onder pseudoniem Louise van Duijn) met 'De gijzeling'
4. Marius van Bruggen met 'Zwijgrecht'
5. Jerry Hendriks met 'Transacties'

Gefeliciteerd allemaal!

De glunderende winnaar van de Zilveren Strop, Marjolein van der Gaag. Foto: Jelmer de Haas.

Gratis download

Deze vijf verhalen verschijnen op de laatste dag van de Hebban Thriller Tiendaagse, zondag 19 juni, in een speciale Hebban-epub die gratis te downloaden is voor Hebban-leden. Heb je nog geen Hebban-account? Maak er dan snel een aan zodat ook jij je exemplaar kunt downloaden.

Volgende schrijfwedstrijden

In het najaar van 2022 volgt de volgende grote schrijfwedstrijd op Hebban: de Harland Awards voor fantastische verhalen (fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme). Ook bij deze schrijfwedstrijd zijn spannende verhalen toegestaan, als er maar een speculatief element aanwezig is.

In het voorjaar van 2023 wordt de volgende editie van de Zilveren Strop georganiseerd, ga weer uit van een deadline rond eind februari / begin maart.

Lees op de volgende bladzijde het wedstrijdverloop en de volledige uitslag.Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit is de winnaar van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd 2022!