Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Winnie de Poeh krijgt er een vriendje bij: een pinguïn

door Hebban Crew 1 reactie
Het eerste boek over de beer Winnie de Poeh verscheen op 14 oktober 1926. Ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de beer die zo dol op honing is, verschijnt er een nieuw avontuur over hem. De beer krijgt er een vriendje bij: een pinguïn.

De pinguïn maakt zijn opwachting in het korte verhaal In Which Penguin Arrives in the Forest, geschreven door Brian Sibley. En dat verhaal maakt deel uit van de bundel The Best Bear in All the World die in oktober op de markt verschijnt. Schrijver Sibley liet zich met zijn nieuwe schepping inspireren door een foto waarop A.A. Milne, geestelijk vader van de Poeh-reeks, met zijn zoon Christopher te zien is, in de weer met een speelgoedpinguïn. Het karakter Penguin voegt zich bij de overige al bekende personages, zoals Winnie de Poeh, Iejoor, Knorretje en Teigetje.  

A.A. Milne schreef twee boeken over de geliefde beer: Winnie the Pooh (1926) en The House at Pooh Corner (1928). In 2009 volgde een door David Benedictus geschreven vervolg, getiteld Return to the Hundred Acre Wood. De op honing verzotte beer werd onlangs in Groot-Brittannië nog uitgeroepen tot populairste karakter uit een kinderboek. 

Bron: The Independent

Illustratie: Mark Burgess/Egmont PublishingOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Winnie de Poeh krijgt er een vriendje bij: een pinguïn

 

Gerelateerd

Over

A.A. Milne

A.A. Milne

A.A. Milne (1882 - 1956) was een Britse schrijver die met name bekendheid verwie...

Gesponsorde boeken