Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Wintertuin presenteert graphic novel Fauser

Op het Nijmeegs Boekenfeest, dat plaatsvindt op zaterdag 7 maart, zal dichter Dennis Gaens de graphic novel 'Fauser' presenteren. Deze graphic novel is het resultaat van een samenwerking tussen Literair Productiehuis Wintertuin, negen schrijvers en negen illustratoren, rondom één hoofdpersoon: Fauser.

Elk hoofdstuk is geschreven door een andere schrijver, aan wie een tekenaar werd gekoppeld. Onder meer Maartje Wortel, Ivo Victoria, Henk van Straten en tekenaars Olivier Heiligers, Raccou en Bandirah bogen zich over Fauser, en vulden in duo’s steeds vier pagina’s van de graphic novel.De schrijvers en tekenaars kregen een korte karakterschets van hoofdpersoon Fauser mee, alvorens ze aan het project begonnen. Fauser is een reaguurder die anoniem de meest onfatsoenlijke reacties achterlaat op sites zoals GeenStijl en de Telegraaf. Hij vindt Nico Dijkshoorn grappig en stemt op Geert Wilders. Zowel zijn reaguurder-eigenschappen als zijn gevoelige kant komen terug in de strip.

Het Fauser-project startte reeds in 2008 en is daarmee één van de langstlopende projecten geweest van Wintertuin. Naast de tien afleveringen is in de graphic novel ook een aantal scenarioschetsen opgenomen. Tijdens de feestelijke presentatie van Fauser zullen schrijver Walter van den Berg en tekenaar Olivier Heiligers hun afleveringen uit de bundel presenteren. Ook schrijfster Maartje Wortel zal vertellen over het project.

Benieuwd naar deze graphic novel? In samenwerking met Literair Productiehuis Wintertuin mogen we 2 exemplaren van Fauser verloten! Doe gauw mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Wintertuin presenteert graphic novel Fauser

 

Gerelateerd