Hebban vandaag

Advertorial /

Wisting is terug in het tweede deel van Jørn Lier Horsts 'Cold Case Kwartet'

door Hebban Crew 1 reactie
William Wisting is zeker geen onbekende voor de doorgewinterde scandithriller-lezer. Het nieuwste vierluik rond de rechercheur draait om oude zaken die een link hebben met recente misdaden. Na de start met 'De Katharinacode' komt auteur Jørn Lier Horst nu met 'De fjord', het tweede deel in het Cold Case Kwartet. Lees een sneak preview op Hebban en maak kans op het boek in de winactie.

Jørn Lier Horst (1970) komt uit Noorwegen. Hij studeerde criminologie, filosofie en psychologie en werkte tot 2013 als rechercheur moordzaken. Inmiddels is hij voltijds schrijver en dat moet ook wel, want naast zijn serie rond William Wisting schrijft hij samen met collega Thomas Enger ook een thrillerreeks over personages Alexander Blix en Emma Ramm.

'Jørn Lier Horst is een rasechte vakman.' – Verdens gang

Lier Horst is de bestverkopende Noorse auteur op Jo Nesbo na en heeft dan ook al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald en alleen in Noorwegen verkocht hij al meer dan een miljoen exemplaren. Over het derde deel van het 'Cold Case Kwartet' is inmiddels bekend dat het volgend jaar in vertaling gaat verschijnen, naar verwachting in maart.

De fjord

Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust. Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de missende link naar de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om echt uit te vinden wat er destijds gebeurde, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand.

Zijn onderzoek leidt hem door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Leesfragment

Klinkt deze zaak jou als (onheilspellende) muziek in de oren en kun je niet wachten de misdaden op te lossen? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De fjord, het tweede boek in het 'Cold Case Kwartet' met William Wisting. Spreekt het boek je aan? Schrijf je in voor de winactie!

Lees hier de sneak preview

'Deze nieuwe thriller over Wisting is opnieuw elegant geconstrueerd, spannend en geloofwaardig.' – Dagsavisen

William Wisting

Met maar liefst dertien boeken over William Wisting heeft Lier Horst zijn hoofdpersonage een goede achtergrond meegegeven. De ervaren politieman is een zorgzame en betrokken onderzoeker. De veranderende samenleving zorgt ervoor dat de Noorse politie overspoeld wordt door misdaad, maar Wisting blijft zijn best doen deze te bestrijden. Lier Horst omschrijft hem als een man met een geweten, integriteit en menselijkheid, die ervan overtuigd is dat hij kan bijdragen aan een betere wereld.

'William Wisting is een rechtvaardig en goed politieman, maar vooral een goed en oprecht man.'

Op de website van Lier Horst is zelfs een korte biografie van Wisting te vinden. Zo is hij geboren in Larvik op 14 april 1958. Zijn ouders zijn arts Roald H. Wisting en huisvrouw Ruth Else Wisting. William is enig kind. In 1982 trouwde William met Ingrid Gridem, met wie hij de tweeling Line en Thomas kreeg. We weten zelfs waar het gezin woont: Herman Wildenveys poort 7, 3290 Stavern.

Ook interessant om te weten: de overgrootvader van William Wisting was de poolheld Oscar Wisting, die samen met Roald Amundsen als eerste ter wereld op zowel de Zuid- als de Noordpool stond.

'De kracht zit 'm in de gelaagdheid van de karakters en de plot. Een meeslepende thriller die je tot het einde toe in spanning houdt.' – Vincent Elzinga, Kennemer Boekhandel

Winactie

Wil je na De Katharinacode lezen hoe het verder gaat met de cold cases van William Wisting, of wil je de auteur en zijn boeken juist leren kennen? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij A.W. Bruna vijf exemplaren weggeven van De fjord. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2180 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wisting is terug in het tweede deel van Jørn Lier Horsts 'Cold Case Kwartet'

 

Gerelateerd

Over

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (1970) komt uit Noorwegen en werkte tot 2013 als rechercheur mo...


Gesponsorde boeken