Hebban vandaag

Community /

Word Hebban Boekentipper en inspireer de lezers om je heen

door Hebban Crew 44 reacties
Het eerste thema van de Hebban Reading Challenge 2019 is 'Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper'. De hulplijnen van de Boekentipper draaien momenteel dan ook overuren. Deze hulplijnen worden bemand door onze recensenten en genreclubambassadeurs. Maar we missen daar nog een heel belangrijke bron van leesinspiratie en dat zijn jullie, de lezers! Wil jij in de hulplijn 'De lezers', meld je dan nu aan!

De Hebban Boekentipper kun je als lezer gebruiken als je even niet meer weet welk boek je nu moet oppakken. In de tipper vult de lezer zijn of haar drie favoriete boeken in, schrijft daar een toelichting bij en kiest een hulplijn. We hebben op dit moment vier hulplijnen: De Specialisten, De Genreclubs of De Boekverkopers. En de Cadeautipper die tijdens de feestmaanden op volle toeren heeft gedraaid. Omdat wij dagelijks op Hebban zien dat de duizenden bezoekers ook graag hun leesinspiratie en boekenliefde willen delen, willen we hier graag een vijfde hulplijn aan toevoegen: De lezers.

Word Boekentipper!

Hebban Boekentipper worden, doe je niet zomaar. Deze eigenschappen heb je ervoor nodig:

  • Je hebt aardig wat boeken gelezen, vroeger, maar ook nu nog.
  • Je vertelt anderen graag over de boeken die je hebt gelezen.
  • Je helpt lezers graag aan hun volgende leesboek.
  • Je kunt je goed inleven in het tipverzoek (je kunt bijvoorbeeld niet telkens maar weer die ene favoriet van je noemen).
  • Je kunt goed motiveren waarom je leestip nu echt het perfecte volgende boek is voor die lezer.
  • Je vindt het vreselijk zonde dat er geweldige boeken zijn die niet genoeg gelezen worden.
  • Jij wordt helemaal blij van het verspreiden van je boekenliefde.

Dat ben ik!

Hebben wij jou hierboven beschreven, dan ben jij een geschikte kandidaat!

En hoe werkt het dan?

Als jij als Boekentipper wordt toegevoegd aan de hulplijn, krijg je toegang tot de openstaande boekentippers van jouw hulplijn. Je krijgt van ons een rijtje handige weetjes mee en kunt dan tussen alle openstaande tippers kijken welke je aanspreekt. Die beantwoord je. Natuurlijk is het helemaal fijn als de oudste tippers eerst worden behandeld, maar het is belangrijker dat je die tips oppakt waar je echt iets mee kunt. Je kiest een boek dat je wilt adviseren en schrijft in het tekstveldje een leuke motivatie: waarom past dat boek zo goed bij de gevraagde tip, waarom moet de lezer dit boek echt lezen. Je kunt maar één boek tippen, maar als je wilt kun je in de tekst nog een paar titels noemen. Je hoeft niet met je naam te onderschrijven, want je Hebbanprofiel komt onder je tip te hangen. De tipgever ontvangt een mailtje zodra je je tip uitstuurt en vindt zo zijn of haar nieuwe favoriete boek. Ontdek een paar gegeven Boekentippertips ter illustratie en inspiratie.

Dat wil ik wel!

Mail naar vandaag@hebban.nl met in de mail:

1. Je motivatie om Hebban Boekentipper te worden

2. Een beschrijving van je leesleven

3. Je voorkeursgenre(s)

4. Een link naar je Hebbanaccount

5. Je leestip inclusief motivatie voor een van onderstaande tipverzoeken (kies er eentje en noem ook het nummer in je mail).

Met een vrijwel leeg of inactief Hebbanprofiel kom je helaas niet in aanmerking. We kunnen dan niet voldoende inschatten of je in staat bent om goede leestips uit te delen. Werk nog een tijdje aan je profiel, geef jezelf wat meer leestijd en probeer het dan alsnog.

# 1
# 2
# 3
# 4
# 5
# 6Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Word Hebban Boekentipper en inspireer de lezers om je heen

 


Gesponsorde boeken