Hebban vandaag

Community /

Word voorselecteur voor de Kobo Schrijfwedstrijd 2021!

door Hebban Crew 1 reactie
Een nieuwe auteur ontdekken is altijd spannend. Een boek van een debutant of van een auteur die jij simpelweg voor het eerst oppakt. Maar wat denk jij van het als eerste lezen van een mogelijk toekomstige bestsellerauteur! In de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 zijn we op zoek naar het beste verhaal rond het thema 'Een (on)gewone relatie'. Om de inzendingen te beoordelen, hebben we jouw hulp nodig. Doe je mee?

Voorselecteur worden?

Hebban is er voor en door lezers. En om die reden schakelen we graag onze lezers in bij de Harland Awards en de Zilveren Strop, onze twee korte verhalen-wedstrijden, en ook bij de Hebban Thrillerprijs en de Hebban Debuutprijs, de twee jaarlijkse wedstrijden voor gepubliceerde boeken. In alle gevallen bepaalt een kundige lezersjury welke boeken een plekje in de shortlist verdienen en door de uiteindelijke finalejury worden gelezen. Ook voor de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 gaan we deze methode hanteren.

De inzendingen voor de Kobo Schrijfwedstrijd zijn tussen de 30.000 en 40.000 woorden lang, het formaat van een novelle. Denk aan een dunne roman van 100 tot 150 bladzijden. Kobo vraagt om spannende, romantische, originele en creatieve verhalen, dus je kunt allerlei genres tegenkomen (maar wel alleen fictie). We zijn dus op zoek naar ruim georiënteerde lezers met een brede smaak. Afhankelijk van het aantal inzendingen lees je 5 tot 10 verhalen van 30.000 tot 40.000 woorden en daar heb je van begin december tot half januari de tijd voor. Je krijgt de verhalen aangeleverd in een Word- of PDF-formaat. De verdeling van verhalen over de lezersjury gaat volledig willekeurig. Je vult een beoordelingsformuliertje in per verhaal en die zend je via de mail in.

Tip: laat in je Hebban-profiel goed zien wat je las, leest en wil lezen, zodat we goed kunnen zien welke leeservaring jij hebt. Meld je uiterlijk 1 december aan!

De door deze lezersjury hoogst gewaardeerde inzendingen gaan door naar de finalejury, die de uiteindelijke winnaar zal aanwijzen. De winnaar krijgt een auteurscontract aangeboden voor zowel een Kobo Original eBook als luisterboek.

Word jij voorselecteur voor de Kobo Schrijfwedstrijd 2021?

  • Ja, ik wil graag zitting nemen in de lezersjury!
  • Ja, ik heb tijd van begin december tot half januari om 5 tot 10 novelles te lezen.
  • Ja, ik ga uiteraard volledig vertrouwelijk om met de mij toegezonden verhalen.
  • Ja, ik wil de nieuwe Kobo Original-auteur ontdekken!

Ja, ik wil in de lezersjury!

De Kobo Elipsa

De Kobo Elipsa is de nieuwste en grootste eReader van Kobo, standaard geleverd met een verstelbare sleepcover en een Kobo Stylus voor het maken van aantekeningen. Wel zo handig! Een prettig formaat, comfortabele lichtsterkte en 32 GB aan geheugen maken dit een goede keuze voor mensen die zoeken naar een betrouwbare e-reader.Over de auteur

Hebban Crew

2212 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Word voorselecteur voor de Kobo Schrijfwedstrijd 2021!

 


Gesponsorde boeken