Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Word Vriend van Hebban!

door Hebban Crew 134 reacties
Vanaf nu kun jij je achter onze missie te scharen: zoveel mogelijk mensen meer én leuker te laten lezen. Vandaag starten we met ons Vrienden van Hebban donateursprogramma. Word jij ook onze Vriend?

Op 29 mei 2014, bijna negen jaar geleden alweer, openden we de virtuele deuren van een nieuwe lezerscommunity met de naam Hebban, vernoemd naar het eerste geschreven (oud-)Nederlandse woord uit het eeuwenoude liefdesgedicht Hebban Olla Vogala. Al heel snel – en mede door jullie grenzeloze enthousiasme – groeide Hebban.nl uit tot de grootste en meest actieve website voor en door lezers met een belangrijke missie: zoveel mogelijk mensen te inspireren meer én leuker te lezen. Met honderden online leesclubs, duizenden weggeefacties en nog veel meer – al dan niet persoonlijke – leestips, de Hebban Boekenapp en de populaire Reading Challenge inspireren we al honderdduizenden lezers. Deze missie kost naast veel tijd en inspanning, natuurlijk ook geld. Geld dat voor een groot deel voortkomt uit sponsoring en advertenties en de CPNB en haar partners. Maar onze wens is om van nóg meer betekenis te zijn voor lezers en om nóg beter in te spelen op hun behoeften. We willen heel lezend Nederland en Vlaanderen inspireren en enthousiast maken voor het lezen van boeken. En daar kunnen we jullie hulp heel goed bij gebruiken.

Daarom beginnen we vandaag met ons donateursprogramma Vrienden van Hebban. Hier proberen we (minstens) vijfduizend donateurs te vinden om ons te helpen met onze missie. Hier lees je er alles over.

JA, IK STEUN HEBBAN!

Ons onlangs gelanceerde platform Hebban in de Klas is een goed voorbeeld van nieuwe initiatieven die we bedenken om nieuwe lezers te bereiken, in dit geval leerlingen in het voortgezet onderwijs die samen met hun docent Nederlands deelnemen aan een leeschallenge in hun klas. Gratis voor scholen, docenten en leerlingen. Inmiddels zijn er al bijna 1500 klassen actief.

Alvast dank je wel, namens de Hebban Crew!Over de auteur

Hebban Crew

2462 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Word Vriend van Hebban!