Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Dossier /

Wordt vervolgd - de nieuwe seriethrillers in 2020 (1)

door Hebban Crew 32 reacties
Wanneer thrillerauteurs een serie beginnen te schrijven, zorgt het bij lezers voor een verslavend effect. In het ongewisse blijven over een bepaalde verhaallijn die expres niet wordt afgerond of de langverwachte terugkeer van een bepaald personage. Hebban maakte een overzicht met de vervolgen die we in juni en juli 2020 kunnen verwachten.

Klik op de omslagen om naar de betreffende boekpagina te gaan.

Een nieuw begin

Peter Mohlin en Peter Nyström zijn samen opgegroeid in een klein Zweeds stadje. Ze schreven hun eerste thriller toen ze tien jaar oud waren, maar bij het opgroeien werd die droom in de ijskast gelegd. Ze bleven wel in het vak; de een als journalist en de ander als scriptschrijver. Op volwassen leeftijd beseften ze dat dit het moment was, en schreven ze debuutthriller Het laatste leven. Een Amerikaanse FBI-agent krijgt getuigenbescherming. Hij wordt verscheept naar thuisland Zweden en krijgt er de leiding over een piepklein team. Hij heeft moeite met aarden en de zaak waaraan hij werkt krijgt een persoonlijk randje. Het tweede boek over John Adderley is al in de maak.

Ook Sofie Sarenbrant is van Zweedse komaf. In eigen land heeft ze al zeven boeken geschreven met inspecteur Emma Sköld, maar nu gaan ze ook vertaald worden naar het Nederlands. Let wel op, want hoewel de uitgeverij Berouw als deel 1 van de Emma Sköld-reeks in de boekhandels legt, is het in het Zweeds eigenlijk al het derde boek. Een vader wordt dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter en de zwangere Emma verdenkt in eerste instantie de vrouw des huizes. Ook deze kersverse inspecteur krijgt te maken met persoonlijke problemen als haar zus bij het onderzoek betrokken raakt.

Ook deze delen vormen de aftrap voor een nieuwe reeks:

Terug voor een tweede deel

In eigen land worden de boeken van Attica Locke vooral beschreven als 'spannende romans', maar in Nederland vallen ze onder de thrillers. De balans tussen spanning en verdieping in Duistere wortels is dan ook erg goed gedaan. De auteur stelt net zoals in het eerste boek over Texas Ranger Darren Matthews racisme centraal. Bluebird, bluebird (het eerste deel) werd op Hebban zeer goed ontvangen met een 5 sterren-recensie. Ook werd de auteur genoemd als aanvulling op het recente Black Lives Matter-artikel met boekentips. Dit tweede deel zit weer vol met verborgen misdaden, schuldvragen en eeuwenoude vooroordelen.

John Grisham houdt wel van afwisseling, hij schreef drie andere boeken voor hij het eerste deel in de 'Camino Island'-serie een vervolg gaf. Hoofdpersonage Bruce Cable heeft nog steeds zijn boekhandel op het eiland als orkaan Leo van koers verandert en recht op hem af komt. Midden in al dat natuurgeweld stuit Bruce ook op een veel menselijkere vorm van geweld: een bevriende thrillerschrijver wordt vermoord gevonden. In De storm laat Grisham feit en fictie in elkaar overlopen als blijkt dat de schrijver niet alle personages en plottwists uit zijn duim heeft gezogen, maar ook in het echt bestaan.

Helen Fields eerste thriller werd op Hebban goed besproken. Perfecte resten kreeg zeven groene duimen in de Hot or Not en de #HebbanBuzz eindigde met een gemiddelde van meer dan 4 sterren. Vooral over hoofdpersonages Luc Callanach en Ava Turner werd lovend gesproken en de lezers keken reikhalzend uit naar meer avonturen. Fields lost die belofte nu in met haar tweede deel, Perfecte prooi. Er ontvouwt zich weer een gruwelijk spel als de moordenaar de volgende moord blijkt aan te kondigen met zijn huidige slachtoffers. Het tweede deel is opnieuw een stevig verhaal dat niet voor de zwakke maag is.

Ook deze series worden vervolgd:

Nog steeds in actie

Volgende week hebben we iets leuks rondom Motief X van Stefan Ahnhem: een sneak preview en leesclub! De Stockholmse auteur heeft zijn sporen inmiddels al wel verdiend, dit is alweer het vierde boek met Fabian Risk in de hoofdrol. In Motief X staat de hoofdinspecteur voor een raadsel als er geen enkel verband tussen een reeks moorden lijkt te bestaan. De titel wordt daarmee al meteen duidelijk, want hoe vind je een moordenaar als er geen motief is, en de slachtoffers weleens willekeurig gekozen kunnen worden? Daarnaast probeert Risk ook nog een corrupte collega te ontmaskeren die de relaties op scherp zet binnen zijn team.

Na een uitstapje naar een standalone en het boekgeschenk van de Spannende Boekenweken, keert M.J. Arlidge weer terug naar zijn zo geliefde seriepersonage Helen Grace. Het is inmiddels alweer het negende boek rond de inspecteur en Arlidge lijkt nog lang niet klaar te zijn met haar. In Nog lange niet wordt het slachtoffer opgebeld met de mededeling dat ze nog maar één uur te leven hebben. De zenuwslopende race tegen de klok belooft een spannende leeservaring te worden, vooral als blijkt dat alle slachtoffers deel uitmaken van dezelfde vriendengroep.

Ook deze nieuwe delen verschijnen in bestaande reeksen:

Welk seriedeel komt op jouw wil ik lezen-lijstje?Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wordt vervolgd - de nieuwe seriethrillers in 2020 (1)

 

Gerelateerd