Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Wordt vervolgd: Nathalie Revard | Melissa Skaye

door Hebban Crew 3 reacties
Begin dit jaar vroegen we tien leden van het Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs of ze een kort verhaal wilden schrijven voor de tiendaagse, maar met één restrictie: het hoofdpersonage en (een deel van) haar achtergrond is een vaststaand gegeven. Sander Verheijen en Soraya Vink bedachten Nathalie Revard. Vandaag lees je het verhaal van Melissa Skaye.

10 thrillerschrijvers, 10 verhalen, 1 hoofdpersoon

De briefing:

Download hier de briefing in pdf formaat.

TROUWELOOS door Melissa Skaye

De tape zat zó strak om haar nek en mond dat ze haar lippen niet meer kon voelen. Haar handen achter haar rug gebonden, haar enkels samengesmolten met de stoelpoten. Er was grote angst om te stikken omdat ze dankzij haar tranen een snotneus had, maar de man die met zijn ijskoude blauwe ogen op haar neerkeek deed elke zenuw in haar lichaam krijsen. In zijn ene hand hield hij haar witte iPhone, in de andere een klein zwart mobieltje.

Ze hoefde geen genie te zijn om te beseffen dat die te maken had met het zwarte pakketje dat om haar buik gewikkeld zat.

Wat was het toch makkelijk om commentaar te leveren bij films waarin dit soort dingen gebeurden. Nu wist ze dat je machteloos was als je de voordeur opende, iemand je een kopstoot gaf waardoor je tegen de vlakte ging, en vervolgens vastgebonden op een stoel ontwaakt met een bom op je schoot.

Rotjeknor is van zeventien zeven en houdt van groen.

Nathalie Revard, rechercheur Zware Criminaliteit, sloot haar ogen en duwde de koptelefoon harder tegen haar oren. Haar collega’s van de digitale recherche hadden deze opname gemaakt nadat ze een verdachte via een telecomnetwerk hadden getraceerd. Ze luisterde nu voor de tweede keer.

Charly weegt honderd kilo – gelach – beweegt al jaren niet, maar is verdomd slim. Weet alles.

Tweede stem: Let jij maar op je stalletje.

Eerste stem: Ik blijf op mijn post. Alain, en zo. Fuck niet met Charly.

Tweede stem: Je lult te veel.

Deze opname vervulde een langgekoesterde hoop en ze kreeg hem bij toeval op een presenteerblaadje.

Diep inademend trok ze de koptelefoon van haar hoofd en keek naar haar collega. Riejanne Zwiers had een ongelooflijke mensenkennis. Nathalie, roepnaam Lie, was door de jaren heen een ster geworden in het opzetten van maskers, maar in Riejanne had ze een uitdaging gevonden.

‘Waarom wilde je dit horen, Lie? Dit gebeurde tijdens je vakantie. Zeventien juli kwam er een groene container met zo’n honderd kilo harddrugs binnen via de haven van Rotterdam. De zeehavenpolitie was op de hoogte gesteld.’

‘Ik kreeg het transcript onder ogen.’ Om haar gedachten te ordenen en tijd te winnen, pakte ze haar koffiekop en nam een slok. Gatverdamme, koud.

Riejanne haalde een hand door haar donkerbruine haar. ‘Charles Latevsky, Charly voor intimi, is een zware crimineel die al jaren in de penitentiaire inrichting Vught zit,’ zei ze. ‘Zijn naam wordt vaker genoemd als het gaat om drugssmokkel of andere criminele activiteiten. Hij zal niet blij zijn met een stel knuppels die zijn koosnaampje noemen, maar de slimmerik ontkent alles. Zesenzeventig is hij nu en o boy, wat die allemaal op zijn kerfstok heeft. Door zijn banden in zowel de onder- als bovenwereld houdt hij de touwtjes nog altijd stevig in handen, maar dit feestje is mooi vroegtijdig afgelopen.’

‘Gelukkig.’

‘Rotterdam verwerkt vijfhonderd zeecontainers per uur, in dit geval betrof het een groene vol bananen. Een van de twee stemmen is van een havenmedewerker, daar kwamen we op gezien het woord stalletje. Dus dat.’ Riejanne hief haar handen. ‘Er is sprake van een crimineel samenwerkingsverband en Latevsky speelt nog doodleuk mee. Blijkbaar heeft hij ook opdracht gegeven ene Alain uit de weg te ruimen, zoals je hebt kunnen horen. Ik ben wat gaan babbelen met die knuppel die de naam noemde. Uiteráárd had hij er niets mee te maken en hij wist nergens van.’

Lie had zich vaak wanhopig gevoeld, die emotie vloog haar opnieuw aan. Riejanne dacht wat te weten, maar de waarheid was veel erger.

Lees verder op de volgende pagina:Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wordt vervolgd: Nathalie Revard | Melissa Skaye

 

Over

Melissa Skaye

Melissa Skaye

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden...

Hebban Spots

Korte verhalen 2019

28 volgers

Wil je je eigen schrijfskills aanwenden en je creativiteit loslaten op een kort verhaal, laat Nathalie sprankelen in een door jou verzonnen avontuur van maximaal 2000 woorden! Op deze spot zullen we...