Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Een blind date-leesclub ... Durf jij?

door Hebban Crew 56 reacties
Tijdens de Week van de Leesclub kun je je inschrijven voor drie Hebban Leesclubs. Alleen... we vertellen je niet om welke boeken het gaat, het zijn Blind Dates! We lichten een tipje van de sluier om met een minifragment en steekwoorden en dat vul jij aan met je nieuwsgierigheid en gevoel voor avontuur. Durf je het aan?

Hoe werkt het?

Een Blind Date-leesclub werkt grotendeels als een reguliere Hebban Leesclub, alleen weet je bij aanvang nog niet welk boek je krijgt te lezen. Spannend! Je schrijft je in voor een van de drie leesclubs hieronder op basis van de steekwoorden, het korte fragmentje en je gevoel voor avontuur. De drie boeken vallen allemaal onder het genre 'Literatuur & Romans' en zijn recent tot zeer recent verschenen.

Als je ingeloot wordt, ontdek je pas bij de plof op je deurmat welk boek je mag gaan lezen. We verwachten een eerlijke, gemotiveerde en respectvolle benadering, lezing en bespreking van het boek, ook als de stijl je onverhoopt niet blijkt te liggen.

Ben je helemaal nieuw op Hebban en heb je nog even geen idee wat een Hebban Leesclub precies inhoudt en wat er van je verwacht wordt? Dan hebben we een praktisch basisartikel voor je: Hebban Leesclubs - hoe werkt dat? In het kort verwachten we van jou als je ingeloot bent: actieve deelname in het Leesclubcafé, in de Leesclubdiscussie en een recensie op de Hebban boekpagina.

Let op: herken je een titel, verklap het niet onder dit artikel of elders!

Blind Date Leesclub #1

Fragment:

Zelfs nu ze als verschrompeld hoopje in bed ligt, heeft ze een zekere aantrekkingskracht. Zij kan je het gevoel geven dat zij als enige ter wereld ziet hoe speciaal je bent. Een simpele truc die bij iedereen werkt. Ik kan het iemand als Maartje niet kwalijk nemen dat ze hiervoor valt. Alma kan dit spel lang volhouden en toont slechts aan weinigen haar ware aard.
‘Ze was een geweldige vrouw,’ zullen ze zeggen als ze dood is. ‘Zo opgewekt, zo hartelijk, overal waar ze kwam was het een feestje.’ Maar wie heeft haar werkelijk ooit gekend?
Jezelf zijn vereist moed, het brengt immers afwijzing met zich mee. Niet iedereen kan van jou houden zoals je werkelijk bent, met al je grillen en tekortkomingen. Je zult moeten accepteren dat je niet honderd beste vrienden kunt hebben, dat er zelfs mensen zijn die een hekel aan je hebben. Maar dat laatste privilege heeft Alma uitsluitend aan mij voorbehouden.
‘Eindelijk ben je er,’ verzucht ze. ‘Moest je daar nou zo lang over doen?’
‘Ik ben hier alleen omdat het echt niet anders kan. Dat weet jij best.’  

Schrijf je in voor Blind Date Leesclub #1

Blind Date Leesclub #2

Fragment:

Ik voel met mijn hand in mijn mouw aan de korst op mijn schouder, van toen ik met het skateboard tegen de stoeprand reed. Het jeukt. Ik probeer eromheen te krabben, maar mijn vingers willen het korstje voelen. Bobbelig als de huid van een pad. Als ik even niet goed nadenk, schuift mijn duimnagel onder de korst en wipt hem los. Ik voel dat er een kringeltje bloed langs mijn arm loopt. Ratatatatatata doet de naaimachine. Niemand kijkt. Ik eet het korstje op. Het smaakt naar tand door je lip en het plakt tussen mijn kiezen.

Schrijf je in voor Blind Date Leesclub #2

Blind Date Leesclub #3

Fragment:

Ze werd wakker van het geluid van een huilende baby, een zacht gejammer bij de buren. Ze wierp een blik op de wekker – het was pas drie uur – en stond op om naar de wc te gaan. Met haar ogen dicht liep ze door het donkere huis. Het voelde als een malle triomf om met succes alle meubels te ontwijken in de duisternis.
Terug in de slaapkamer hoorde ze de baby nog steeds huilen. Wanneer was die gekomen? Ze liep naar het raam. In het licht van de straatlantaarn zag ze een kartonnen doos op het pad staan, en een kapotte plastic stoel bij het trapje. De verhuiswagen was verdwenen.

Schrijf je in voor Blind Date Leesclub #3

Week van de Leesclub

28 januari tot en met 3 februariOver de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een blind date-leesclub ... Durf jij?

 

Hebban Spots

WvdL - Blind Date Leesclub #1

22 volgers

De lezers van deze blind date-leesclub ontvingen De experimenten van Marion Pauw (Lebowski publishers). Deze leesclub is afgesloten met een gemiddelde, spijtloze waardering van: โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…

WvdL - Blind Date Leesclub #2

13 volgers

Welkom bij Blind Date Leesclub #2. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. De deelnemers zijn gemaild, dus kijk snel in je mailbox (en...

WvdL - Blind Date Leesclub #3

22 volgers

Welkom bij Blind Date Leesclub #3. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. De deelnemers zijn gemaild, dus kijk snel in je mailbox (en...