Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

YA Boekenweek ‘Literatour’ krijgt eigen geschenk

Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers schrijven een verhaal voor Literatour, de Boekenweek voor jongeren in september dit jaar. De drie verhalen worden als bundel cadeau gegeven door boekwinkels en bibliotheken.

De eerste twee verhalen worden online verspreid naar de middelbare scholieren, hun scholen en alle jongeren in het land. Het derde verhaal wordt samen met de eerste twee gebundeld als 3PAK als Boekenweekgeschenk.  

Mirjam Mous en Helen Vreeswijk zijn al zeer succesvol met hun YA-boeken. Alex Boogers schreef in januari dit jaar nog het pamflet De lezer is niet dood, waarin hij o.a. docenten opriep om scholieren vaker met boeken in aanraking te laten komen.  

Literatour is een Boekenweek speciaal voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Tijdens de week trekken jonge schrijvers het land in om in gesprek te gaan met scholieren en worden er tal van activiteiten op school, in de boekenhandel en bibliotheek georganiseerd. Ook kan er gestemd worden voor de Dioraphte Literatour Prijs. In 2015 vond de eerste editie van Literatour plaats in maart. Nu is het evenement verplaatst naar september, aan het begin van het nieuwe schooljaar van maandag 19 t/m zondag 25 september.    

Literatour

Het team van 15 schrijvers dat dit jaar klaarstaat klaar om met zoveel mogelijk jongeren in gesprek te gaan bestaat uit Ernest van der Kwast, Özcan Akyol, Daan Heerma van Voss, Alex Boogers, Mano Bouzamour, Nina Polak, Bregje Hofstede, Abdelkader Benali, Floortje Zwigtman, Khalid Boudou, Eva Burgers, Caja Cazemier, Buddy Tegenbosch, Daniëlle Bakhuis en Anne Gine Goemans.  

Dioraphte Literatour Prijs

Op 16 september worden de Dioraphte Literatour-prijzen uitgereikt. Twee juryprijzen (Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald) en een Publieksprijs worden toegekend aan de beste boeken voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-. Vanaf 5 tot 15 september kunnen scholieren stemmen op hun eigen favoriete boek van 2015.        


Bron: CPNBOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: YA Boekenweek ‘Literatour’ krijgt eigen geschenk

 

Over

Mirjam Mous

Mirjam Mous

De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als i...

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1961 - 2016) was een Nederlandse auteur van misd...

Alex Boogers

Alex Boogers

Alex Boogers (1970) debuteerde in 1999 onder het mysterieuze pseudoniem M....

Gesponsorde boeken