Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Magic, Fairies and Monsters

door Hebban Crew 9 reacties
Onze partner in crime in de Engelstalige boeken, Van Ditmar Boekenimport, heeft prachtige Young Adult-listmania samengesteld. En daar moeten wij natuurlijk iets leuks mee doen! Niet alleen lichten we de leukste thema's uit met daarin de mooiste, recent verschenen titels, ook verloten we een geweldig Engelstalig boekenpakket én tien YA-placemats. Bedenk je eigen thema, zoek daar boeken bij en wie weet win jij dit prachtige cadeau. Ter inspiratie hebben we vandaag voor jou het thema 'Magic, Fairies and Monsters'.

De eerste delen

The Bone Witch is het eerste deel van de gelijknamige Young Adult-fantasyreeks van Rin Chupeco. In deze spannende en prachtig vormgegeven serie leer je Tea kennen, een meisje uit een heksenfamilie die ontdekt dat haar krachten net even anders zijn dan die van haar familieleden als ze per ongeluk haar broertje uit de dood doet herrijzen. Haar soort magie is zelfs in haar familie ongewenst, dus gaat Tea met haar broertje met een oude vrouw mee naar een ander land om haar krachten te ontdekken en ontwikkelen. Ze zal ze nodig hebben als de donkere tijden als snel aanbreken ...
The Bone Witch-serie vlot goed. Je kunt al meteen doorlezen in het tweede deel The Heart Forger en hoeft nog maar een half jaartje te wachten op The Shadowglass, boek drie in de reeks.

Children of Blood and Bone (vertaald als Bloed en Beenderen) is het eerste deel van de Legacy of Orisha, in 2019 gevolgd door Children of Virtue and Vengeance. De serie is van de hand van Tomi Adeyemi, een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. We hebben nog dertien prachtige 'proof copies' liggen van de Engelstalige editie van dit boek en daar gaan we een Hebban Leesclub mee doen. Ken jij dit boek nog niet, heb je het boek nog niet en wil je het wel heel graag lezen? Dan is nu je kans. Schrijf snel in! Aanschuiven bij de leesclubdiscussie met een eigen (NL of ENG) exemplaar kan altijd, inschrijven is dan niet nodig. Meld je in het Leesclubcafé en wacht op je medelezers.

Flame in the Mist is het eerste deel van Renée Ahdieh's gelijknamige serie, La Belle Sauvage is het eerste deel van een nieuwe serie, The Book of Dust, van His Dark Materials-auteur Philip Pullman en The Belles uiteindelijk is de start van een unieke en originele serie van Dhonielle Clayton.

De vervolgdelen

Gemist? Nee toch zeker? Dit zijn de nieuwste delen in jouw favoriete series rond Magic, Fairies and Monsters. Hero at the Fall is het derde deel in de stoere Rebel of the Sands-serie van Alwyn Hamilton. De auteur is bang dat je moet huilen na het dichtslaan van dit laatste boek in de trilogie. Ook een derde deel in een serie is A Reaper at the Gates van Sabaa Tahir. Haar Ember in the Ashes-serie doet je hart sneller kloppen. Richelle Mead schreef met The Emerald Sea een afsluiting aan haar Glittering Court-reeks. En een allerlaatste derde deel is Dark Days Deceit van Alison Goodman. Zij beëindigt met dit boek haar Lady Helen-reeks.

Ransom Riggs rolt lekker door met A Map of Days, het vierde deel in Miss Peregrine's Peculiar Children en Laini Taylor en Stephanie Garber zijn nog maar net op dreef met hun tweede delen, respectievelijk Muse of Nightmares in de reeks Strange the Dreamer en Legendary in de Caraval-reeks, waarin we van perspectief wisselen. Cassandra Clare zit ook in het midden van de serie Dark Artifices met Lord of Shadows. Oei, enkele van deze auteurs schrijven zo snel dat er al nieuwere delen uit zijn of bijna verschijnen. Haast je!

Lees ook: To be continued: de YA-series van dit najaar

De standalones

Soms is het ook wel erg lekker om een boek gewoon echt uit te hebben als je het dichtslaat. Geen volgende delen, geen open eindes, niet nog meer wachten op nieuwe verhalen. Ontdek een aantal standalones die perfect binnen het thema 'Magic, Fairies and Monsters' vallen.

A Jigsaw of Fire and Stars is geschreven door de Ghanees-Britse auteur Yaba Badoe en sluit sterk aan bij actuele en lokale problematieken rond mensenhandel, ingekleurd met veel gebruik van de Afrikaanse folklore.

Sante was a baby when she was washed ashore in a sea-chest laden with treasure. It seems she is the sole survivor of the tragic sinking of a ship carrying migrants and refugees. Her people. Fourteen years on she's a member of Mama Rose's unique and dazzling circus. But, from their watery grave, the unquiet dead are calling Sante to avenge them:

A bamboo flute. A golden bangle. A ripening mango which must not fall . . .

. . . are these the missing pieces of the jigsaw which will tell Sante's story?

Klinkt goed, he? Ook The Hazel Wood, een sprookjesachtige debuutroman van Melissa Albert, is los te lezen. Net als deze titels:

  • The Wren Hunt van Mary Watson - Collega-auteur Katherine Webber zegt over The Wren Hunt: 'Folklore, secrets, betrayal, magic, forbidden love and dark discoveries. Eerie, atmospheric, seductive and completely captivating.'
  • The Price Guide to the Occult van Leslye Walton - een sfeervol, bloed doordrenkte, duistere fantasyroman rond generaties heksen op een eiland.
  • The Sisters of the Winter Wood van Rena Rossner - een debuutroman die perfect is voor fans van Naomi Noviks Uprooted en Spinning Silver, Erin Morgensterns The Nightcircus of Katherine Ardens The Bear and the Nightingale. Ontdek geheimen, familiebanden en sprookjes. Lees een fragment op de site van de uitgeverij.
  • Dogchild van Kevin Brooks - Jeet is opgegroeid bij de wilde honden, gevangen en opnieuw 'mens gemaakt'. Zijn hulp wordt verwacht in een aankomende strijd, maar zijn strijd levert hij innerlijk.

Lees ook: 22 x Young Adult-standalones voor dit najaar

Magic, Fairies and Monsters - Dit was de thematische leeslijst rond Magic, Fairies and Monsters. Ken jij geweldige boeken die ook aan deze beschrijving voldoen? Noem ze onder dit artikel en vertel wat er zo goed is aan dat boek. Volgende keer lichten we het thema LGBTQIA uit.

Win een geweldig boekenpakket!

Tien toptitels uit de verschillende themalijstjes geven we weg, aan één heel gelukkige lezer. Van de afbeelding hieronder hebben we ook nog tien placemats die we gaan verloten onder de inzenders. Voor zo'n geweldig mooi prijs mag je natuurlijk best even moeite doen, dus we hebben een heel leuke opdracht voor je: maak je eigen originele, creatieve, unieke, thematische YA-leeslijst op Hebban. Je slaat er twee vliegen in een klap mee, want niet alleen maak je dan kans op dit prachtige Engelstalige boekenpakket, ook creëer je je eigen toffe thema én krijg je alle lijsten van andere YA-lezers te zien.

Ga naar de winactie

Klik op onderstaande foto om de pdf te openen en/of te downloaden.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Magic, Fairies and Monsters

 

Overig

Magic, Fairies and Monsters

op 04 september 2018 door Hebban Ready to Read 20 boeken 2 volgers 0 reacties

Hebban Spots

Children of Blood and Bone

17 volgers

Welkom bij de leesclub rond Children of Blood and Bone, de Engelstalige debuutroman en eerste deel van Legacy of Orisha van Tomi Adeyemi (Van Ditmar Boekenimport). Onze hashtag is #hebbanleesclub....

Gesponsorde boeken