Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

YA-Schrijfwedstrijden

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
Lees jij graag Young Adult-verhalen, maar schrijf je ze nog liever? En wil jij wel eens een kansje wagen op een mooie prijs? Lees dan gauw verder voor een overzicht van de leukste YA-schrijfwedstrijden van dit moment!


Schrijven Online
De website 'Schrijven Online' startte naar aanleiding van de YA-Boekenweek eind maart haar eigen schrijfwedstrijd voor Young Adults. De redactie schreef een kort fragment dat je in jouw typische YA-verhaal van max. 500 woorden verwerkt. Een hele uitdaging: kill your darlings is hier van toepassing!

Meedoen? De deadline van de schrijfwedstrijd is 30 april 2015 om 18:00 uur. De uitslag wordt op 11 mei bekend gemaakt. De winnaar wordt de gelukkige eigenaar van de omafiets uit het fragment.  

Meer informatie

Best of YA – Write It!
Best of YA, een initiatief van uitgeverij Unieboek/Het Spectrum, organiseert voor het eerst een schrijfwedstrijd. Voor deze wedstrijd stort je je op het schrijven van een verhaal tussen de 15.000 en 30.000 woorden. De professionele jury bestaat uit uitgever Susanne van Dijk, boekhandelaar Lisa Snijders en auteur Iris Boter. De winnaar van Best of YA – Write It! wordt uitgenodigd voor een Masterclass Schrijven!  

De deadline voor het insturen van jouw verhaal is 30 april 2015!  

Meer informatie.  

Storm Publishers’ YA- en NA- Schrijfwedstrijd
Ook uitgeverij Storm Publishers is een wedstrijd gestart met een wel heel gave prijs: uitgave van jouw eigen boek. Maar alle deelnemers houden iets over aan hun harde werk: de top 10 krijgt een beoordeling van hun gehele ingezonden manuscript en alle deelnemers ontvangen een leesverslag van de eerste drie hoofdstukken van hun boek.  

Jouw manuscript, dat je vóór 1 september 2015 instuurt, bestaat uit 50.000 – 90.000 woorden. Het verhaal moet binnen een van deze thema’s vallen: Urban Fantasy, YA-thriller of New Adult.  

Meer informatie.  

YA Summer Camp
Wil je, voordat je je aan een wedstrijd waagt, eerst meer ervaring opdoen met het schrijven van verhalen? Dan heeft Storm Publishers de oplossing: het YA Summer Camp! Van 20 t/m 24 juli organiseert de uitgeverij een kamp voor boekenfans tussen de 14 en 30 jaar oud. De dagen staan in het teken van schrijven: in zes verschillende cursussen worden je de verschillende aspecten van het schrijverschap uitgelegd. Aan het eind van de dag krijgen de deelnemers de tijd om wat zij geleerd hebben te verwerken in een eigen verhaal van ongeveer 1.000 woorden. Ook krijgt iedere deelnemer elke dag individuele feedback op zijn of haar verhaal. Aan het eind van de week worden de verhalen van alle deelnemers gebundeld en gedrukt: je houdt aan het kamp dus naast vele tips en tricks ook nog eens een echte verhalenbundel over!  

Meer informatie over de prijs van het vijfdaagse kamp, inschrijven en locatie vind je hier.     


Lukt het jou niet meer om de deadlines van bovenstaande wedstrijden te halen? Houd Hebban Young Adult de komende weken dan in de gaten: er staat iets spannends op de planning!Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

770 volgers
371 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: YA-Schrijfwedstrijden