Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

YA-verhalen voor sprookjesfans!

door Bentevdwouw 1 reactie
Er was eens… een YA-expert die ook een grote liefde voor sprookjes had. Dat die twee genres tegenwoordig vaak in één boek te vinden zijn, maakt dat Bente nog lang en gelukkig leeft. Ze deelt met jou haar boekentips!


Als iemand me vraagt wat mijn favoriete genre is, naast young adult natuurlijk, dan antwoord ik in een nanoseconde: sprookjes. Dan mag je dat kinderachtig vinden, of stom of heel, heel onvolwassen, maar ik houd ervan. Ik lees nog steeds over het verloren muiltje van Assepoester, droom iedere nacht nog van Belle’s bibliotheek en ik heb een grote verzameling van de Grimm broertjes. Als ik dan ook nog eens mijn twee favoriete genres kan mixen, leef ik nog lang en gelukkig. Deze sprookjesachtige young adult boeken moet je lezen!  

Verdermeer van Tahereh Mafi

De twaalfjarige Alice Alexis woont samen met haar moeder en drielingbroertjes in Ferenwood. Zonder haar vader. Want degene van wie ze het meest houdt, liep op een dag weg met enkel een liniaal. Sommigen denken dat hij de zee op ging meten, andere gokten op de hemel, of misschien de maan. Maar niemand weet echt wat er met de vader van Alice gebeurd is. Zes jaar later is het meisje vastbesloten haar vader te vinden, en een groot avontuur begint.  

Het zwarte hart van Stephanie Garber

Donatella en Scarlett wonen alleen met hun wrede vader op een afgelegen eiland. Sinds hun moeder er niet meer is, zijn ze doodsbang geworden voor de man die eerst nog goed voor hun zorgde. Als Scarlett een uitnodiging krijgt voor Caraval, een levensecht spel waarin het publiek meespeelt, besluiten de twee zussen hun vader te ontvluchten om naar Dromeneiland te gaan. De onuitstaanbare scheepsjongen Julian helpt hen daarbij. Maar vlak na aankomst op het eiland is er iets goed mis. Donatella is vermist, en Scarlett moet haar vinden voordat het te laat is.  

De ijzerkoning van Julie Kagawa

Megan Chase wordt bijna zestien als er vreemde dingen gebeuren. Ze ziet monsters, heeft het gevoel begluurd te worden en krijgt op school een mysterieuze boodschap. Als blijkt dat ze de dochter is van een elfenkoning, wordt alles plotseling duidelijk. Maar dat is niet de enige verrassing. Er wordt van haar verwacht dat ze naar een compleet nieuwe wereld reist om haar broertje te redden. En die wereld is niet zonder gevaren.  

De Siren van Kiera Cass

Als Kahlen en haar familie terechtkomen in een verschrikkelijke schipbreuk met nul overlevingskansen, wordt het meisje als enige gered. In ruil voor haar leven moet Kahlen de oceaan dienen als sirene. Haar taak? Mensen lokken door te zingen, en ze zo de diepte mee in nemen. Geen probleem, tot ze verliefd wordt op Akinli, een mens. Kahlen zou eigenlijk uit zijn buurt moeten blijven, maar de aantrekkingskracht is te sterk, en ze brengt zichzelf en de knappe jongen in gevaar. Dit boek verschijnt op 14 oktober in het Nederlands.  

Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas

Feyre woont samen met haar vader en zussen in een klein huisje. Het is winter en het is moeilijk om in het bos aan voedsel te komen. Als ze de kans krijgt en een wolf dood, weet ze niet dat dit grote gevolgen heeft. Diezelfde avond verschijnt er een gevaarlijk wezen, die haar opeist voor de doding van het beest in het bos. Feyren wordt meegenomen naar het feeënrijk Prythian, waar ze verblijft op het landgoed van Tamlin, een dodelijk en onsterfelijk magisch wezen. Dat ze verliefd zou worden op hem, was wel het laatste wat ze verwacht had. Het is aan haar om de liefde die ze voor hem voelt te stoppen, voor het te laat is.  

Cinder van Marissa Meyer

Het zestienjarige meisje Cinder groeit op bij haar gemene stiefmoeder in New Beijing, waar ze haar dagen slijt als monteur. Het is geen toeval dat ze daar zo succesvol in is, Cinder is half mens, half cyborg. Ze is zelfs zo goed in haar werk, dat ze in contact komt met de knappe prins Kai. Als een verschrikkelijke plaag vat krijgt op haar zus, wordt Cinder door haar stiefmoeder naar een programma speciaal voor cyborgs gestuurd, waar ze ontdekt dat Kai in groter gevaar is dan hij zelf denkt. Cinder zet alles op alles om zichzelf, de prins en de wereld te redden.    

Young Adult Crime Event

Kom je op 23 oktober ook naar het YA Crime Event in Zoetermeer? Je kunt er je favoriete YA Thrillerauteurs ontmoeten. Toegang is gratis!

In aanloop naar het evenement interviewt de YA Club van 10 de aanwezige schrijfsters, lees de artikelen hier:

YA Crime Event: YA Crime Queen Mirjam Mous
YA Crime Event: op de bank met Jennefer Mellink

 Over de auteur

Bentevdwouw

127 volgers
53 boeken
0 favorieten


Reacties op: YA-verhalen voor sprookjesfans!

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Liefde voor YA

649 volgers

Welkom bij "Liefde voor Young Adult"! We zijn dol op YA-boeken en willen onze liefde hiervoor graag met jullie allemaal delen. Je kan hier samen met ons praten en discussiëren over alles wat met...

Gesponsorde boeken