Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Yvette van Boven wint Het Gouden Kookboek 2022

door Hebban Crew 3 reacties
Op de eerste dag van de Kookboekenweek is Het Gouden Kookboek 2022 bekendgemaakt: 'Van Boven in het wild'. Yvette van Boven ontving de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van afgelopen jaar zojuist in het tv-programma Tijd voor MAX. Van Boven won de prijs al eerder, in 2020, voor haar boek 'Home Made Basics'. Dit jaar bepaalden kookboekenliefhebbers voor het eerst zelf wie de prijs won. De Kookboekenweek loopt tot en met 13 november.

Via Kookboekenweek.nl kon worden gestemd op vijf boeken, de Zilveren Kookboeken, die een vakjury onder leiding van Nadia Zerouali eerder nomineerde. Het publiek kon vervolgens stemmen op Het Gouden Kookboek. De genomineerden waren: Cuisine Carine van Karin Gaasterland, Java van Maureen Tan, Noomi: De keuken van Irak van Sara Shawkat, Tofu van Emma de Thouars en Van Boven in het wild van Yvette van Boven. Vorig jaar won Seppe Nobels met zijn boek Een kookboek de prijs.

'Heel prettig is dat Van Boven heeft gekozen voor redelijk algemene soorten, zodat je met dit boek een heel goede kans hebt de producten ook daadwerkelijk te vinden. Alles is mooi en duidelijk gefotografeerd door Oof Verschuren, met aanvullende tekstinfo over groeiplaatsen en seizoen. Het tweede deel wordt gevormd door een heel gevarieerde en originele collectie recepten waar je wildenthousiast van wordt.' – Juryrapport

Lees het juryrapport

Het Gouden Kookboek

Van Boven in het wild

Auteur: Yvette van Boven
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria: ze droogde planten die ze mooi vond en plakte ze op in haar vele albums. Die kinderhobby heeft ze de laatste jaren weer opgepakt: alles wat ze op haar vele wandelingen tegenkwam, heeft ze gedroogd tussen lagen papier, karton en planken. Haar man Oof Verschuren heeft ze fabelachtig mooi gefotografeerd.

Maak zelf wilde ketchup!

Yvette van Boven

Yvette van Boven is culinair schrijver, kok, illustrator en tv-presentator. Ze schreef talloze succesvolle kookboeken – zoals Home Made, Home Sweet Home en Home Made Basics – die zijn vertaald in het Engels, Frans, Spaans en Duits. Haar boek Home Made Basics werd in 2020 bekroond met Het Gouden Kookboek. Naast haar boeken is Yvette ook bekend van tv-programma’s De Streken van Van Boven en Koken met Van Boven, haar wekelijkse rubriek in Libelle en Volkskrant Magazine en haar smakelijke bijdrage aan delicious. De illustraties en vormgeving van haar boeken ontwerpt Yvette zelf. Ze woont met haar man, fotograaf Oof Verschuren, en hun hond Hughie afwisselend in Amsterdam en West Cork, Ierland.

Lees ook van Yvette van Boven

De vakjury

Nadia Zerouali, winnaar van Het Gouden Kookboek 2017, is voor het tweede jaar voorzitter van de vakjury. De andere culinaire fijnproevers en lezers uit de jury zijn: Jonneke de Zeeuw (culinair publicist en influencer), Bart van Aken (Boekverkoper van het Jaar 2013 en zaakvoerder van catering Chère Jeanne), Sarriel Taus (zakelijk leider van kunst- en designhub @droog) en Casper van Dijk (boekverkoper bij Boekhandel Kramer in Winterswijk).

De Kookboekenweek 2022

Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.

Over de KookboekenweekOver de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Yvette van Boven wint Het Gouden Kookboek 2022

 

Gerelateerd

Over

Yvette van Boven

Yvette van Boven

Yvette van Boven is culinair schrijver, kok, illustrator en tv-presentator. Ze s...