Hebban vandaag

Advertorial /

Zal Linus de regels of zijn hart volgen in 'Het weeshuis in de azuurblauwe zee'?

door Hebban Crew 8 reacties
Linus Baker leidt een rustig en afgezonderd leven als maatschappelijk werker. Als hij de opdracht krijgt te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren een gevaar opleveren voor de samenleving, kruist hij het pad van bevlogen directeur Arthur Parnassus. Lees nu een sneak preview van de 'Het weeshuis in de azuurblauwe zee' van T.J. Klune en maak kans het Young Adult-boek te winnen.

T.J. Klune (1982) is een Amerikaanse auteur van fantasy- en liefdesromans voor alle leeftijden. Hij is queer en vindt het belangrijk LHBTIQ+-personages op een representatieve en positieve manier neer te zetten in de literatuur. Zijn boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee betekende in 2020 zijn internationale doorbraak en wordt nu ook naar het Nederlands vertaald, door Anneke Bok en Claudia de Poorter.

Een magistraal boek, gewoon perfect.' – V.E. Schwab

Klune heeft al diverse literaire prijzen toegekend gekregen, waaronder de Lambda Literary Award. Het weeshuis in de azuurblauwe zee staat op de bestsellerlijst van The New York Times. Bij verschijnen schreef hij op zijn website over het boek: '[it] is a love letter to those who should be allowed to feel small and cared for when the world seems dark.'

'This book – this funny little book – is my way of helping you see sunlight through all the dark clouds. I hope you're ready, because you're about to go on an adventure you won't expect.'

Het weeshuis in de azuurblauwe zee

T.J. Klune, vertaald door Anneke Bok en Claudia de Poorter

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren.

In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist).

Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

Leesfragment

Hou je van fantasyromans, lees je graag over LGBTIQ+-personages of lees je graag hartverwarmende en grappige boeken? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Het weeshuis in de azuurblauwe zee.

Lees een sneak preview

'Hij kon niet geloven dat het pas woensdag was. En hij voelde zich nog ellendiger toen hij besefte dat het pas dinsdag was.' – Uit: Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Achter het boek

Ter voorbereiding op zijn nieuwste opdracht voor het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren, ontvangt Linus van het Excellent Hoger Management een aantal documenten om zich in te lezen. Klune deelde deze voorafgaand aan de publicatie van Het weeshuis in de azuurblauwe zee op zijn website. Zo lezen we dat als tuinkabouters (zoals Talia) je uitnodigen hun tuin te komen zien, dit gewoonlijk betekent dat het graf al voor je gegraven is.

'Gnomes are notoriously specific, and if the hole is exactly your size, remove yourself from the vicinity immediately.'

En wat dacht je van Chauncey, de enige in zijn soort? Hij is nog maar een kind, waardoor het Ministerie (nog) geen experimenten met hem mag doen om meer over hem te weten te komen. Linus wordt gewaarschuwd dat Chauncey herhaaldelijk zal vragen zijn jas aan te nemen in ruil voor financiële compensatie.

'We will not reimburse for the cost, nor can we ensure that you will ever receive your coat back.'

Of Lucy, zoon van de duivel en de Antichrist? Niemand weet precies wat zijn krachten zijn, dus het is uitermate belangrijk dat Linus voorzichtig is in zijn pogingen te ontdekken of het einde van de wereld eraan komt. In dat geval moet het Ministerie direct gewaarschuwd worden door de maatschappelijk werker.

Lees ook – voor alle zekerheid – aandachtig de memo door die het Excellent Hoger Management aan Linus heeft afgegeven. Er staan wel wat ... kanttekeningen op van de kinderen.

Tip: Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

Winactie

Klinkt Het weeshuis in de azuurblauwe zee jou als muziek in de oren en wil je graag kennismaken met T.J. Klune? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Volt vijf exemplaren van het Young Adult-boek weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2312 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zal Linus de regels of zijn hart volgen in 'Het weeshuis in de azuurblauwe zee'?

 

Gerelateerd

Over

T.J. Klune

T.J. Klune

T.J. Klune is een Amerikaans auteur van fantasy- en liefdesromans. Hij is queer ...


Gesponsorde boeken