Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Zes nieuwe dystopische YA-series in 2015

De afgelopen jaren werden Young Adult-lezers verwend met dystopische bestsellerseries als 'The Hunger Games', 'Divergent' en 'The Maze Runner'. Boeken die hen aan de pagina’s én het bioscoopscherm gekluisterd hielden. Uitgeverijen staan dan ook te popelen om nieuwe series van talentvolle auteurs de bestsellerlijsten in te zien stormen. Daarom kunnen lezers zich in 2015 verheugen op de eerste boeken in reeksen die het wederom helemaal moeten gaan maken. Hebban Young Adult zette er zes voor je op een rij!

Suzanne Young – De epidemie
In deze dystopische reeks is zelfdoding uitgegroeid tot een epidemie. Mensen die tekenen vertonen van een depressie worden zonder pardon opgenomen in Het Programma, waar patiënten genezen uit terugkeren – maar ook zonder herinneringen. Hoofdpersoon Sloane probeert haar gevoelens dan ook zoveel mogelijk verborgen te houden voor de buitenwereld, net als haar vriendje James. Maar depressie ligt op de loer… Een liefdesgeschiedenis verpakt in een psychologisch YA-drama. Het NRC noemde De Epidemie al de beste tip voor liefhebbers van The Hunger Games. Verschijnt eind februari 2015.

Christien Boomsma – Vuurdoop
‘Mijn nieuwe boek gaat Vuurdoop heten! En het wordt het eerste deel van een serie van vier. Ofwel, jullie zullen de komende paar jaar nog veel meer horen van hoofdpersoon Mare en haar vriend Nick,’ schrijft Boomsma op haar website. De serie voor een iets jongere doelgroep (12 jaar en ouder) gaat over Mare van 14, in het bezit van magische krachten. Behoorlijk balen dus dat het haar niet lukt die gave te gebruiken, tot ze betrokken wordt in een eeuwenoude strijd en haar vrienden en familie moet zien te beschermen… Vuurdoop wordt begin maart in de winkel verwacht.

David Baldacci – The Finisher
Met Vechten voor de waarheid schreef thrillerauteur Baldacci zijn eerste, veelbelovende, young adultboek. Het eerste deel van The Finisher verschijnt begin maart. Daarin heeft Vega Jane nog nooit het dorpje Wormwood verlaten, net als de andere inwoners. Het is dan ook vreemd wanneer Quentin Herms wel in het onbekende verdwijnt en aanwijzingen achterlaat die alleen Vega kan ontcijferen. Haar eigen leven riskerend probeert ze het geheim te ontrafelen.

Arwen Elys Dayton – Seeker
Deze serie wordt aangekondigd als de next big thing na The Hunger Games en Divergent. Een grote belofte om waar te maken. Seeker I vertelt het verhaal van Quin Kincaid. Ze heeft jaren van intensieve training ondergaan om het eerbiedwaardige beroep van Seeker uit te kunnen oefenen. Te laat ontdekt ze dat haar opleiding haar niet voorbereidt op een nobel leven, maar op het beroep van moordenaar. Om haar lot te ontlopen vlucht ze van Schotland naar het drukke, futuristische Hong Kong. Het eerste deel wordt verwacht in mei 2015.

Jennifer I. Armentrout – The Dark Elements
Het eerste deel in deze serie zal White Hot Kiss heten… Klinkt goed? Voor de zeventienjarige half-demon Layla is het hele thema ‘kussen’ echter niet aan de orde. Met een enkele kus van haar lippen kan ze alles met een ziel doden. Nogal lastig als je al eeuwen smoorverliefd bent op een knappe jongen. Dan duikt de gevaarlijk aantrekkelijke - en zielloze - demon Roth op, die de zaken alleen maar ingewikkelder maakt. De start van de serie wordt verwacht in mei van dit jaar.

Romina Russell – Zodiak
Het dertiende huis, het eerste deel in de Zodiak-serie, is het YA-debuut van Russell, waarin zij haar astrologische kennis tentoonspreidt. In het bijna 400 pagina’s tellende boek leeft de zestienjarige Rhoma Grace op de planeet Kreeft in het Zodiak-stelsel. Wanneer zich een natuurramp voltrekt waarbij vele mensen omkomen, wordt Rhoma de nieuwe leider van de planeet. Maar dan worden ook de andere twaalf planeten het slachtoffer van rampen, een reeks gebeurtenissen waar de verbannen leider van de dertiende planeet achter blijkt te zitten. Aan Rhoma de taak om hem tegen te houden. Verschijnt in mei 2015, waarna nog twee delen op de planning staan.    Over de auteur

Lindy de Jong

729 volgers
352 boeken
6 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Zes nieuwe dystopische YA-series in 2015

 

Overig

Zes nieuwe dystopische YA-series in 2015

op 10 februari 2015 door Lindy de Jong 5 boeken 2 volgers 0 reacties