Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Interview /

Zeven vragen aan Kinderjury-genomineerde Kevin Hassing

door Hebban Crew 2 reacties
De Kinderjury, dat zijn alle kinderen van Nederland. Zij kiezen door te stemmen op het beste boek in de categorieën 6-9 jaar en 10-12 jaar. In elke categorie staan er na de eerste stemronde drie boeken op de shortlist en van 10 tot en met 17 mei kiezen kinderen in de tweede stemronde hun winnaars. Op Hebban lees je tijdens deze stemweek interviews met de Kinderjury-genomineerden.

Kevin Hassing

Kevin Hassing (1984) is naast auteur ook (stem)acteur. Hij was te zien in GTST, Cas en Centraal Medisch Centrum. Ook spreekt hij tekenfilms en luisterboeken in, waaronder zijn eigen 'Mus & kapitein Kwaadbaard'-boeken.

Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe is genomineerd voor de categorie 10 tot en met 12 jaar.

1.

Je boek staat op de shortlist! Waar en hoe kreeg je voor het eerst het idee om dit verhaal te schrijven? En zag het er toen al helemaal uit zoals het uiteindelijk geworden is?

Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe is het derde deel in de serie over het stoere weesmeisje en de chagrijnige piratenkapitein.

2.

Wat is de allerleukste reactie die je ooit van een lezer hebt gekregen en waarom was die zo bijzonder voor je?

Als een kind zegt, schrijft, roept of appt dat ze dankzij Mus weer zin hebben om te lezen, is mijn missie als kinderboekenschrijver geslaagd. En ik ben dankbaar dat ik die berichtjes af en toe mag ontvangen.

3.

Natuurlijk is jouw verhaal ook prachtig geïllustreerd. Hoe werken jij en Linde Faas samen?

Linde leest het manuscript en vervolgens bedenken we samen welke scene goed zou zijn voor het omslag. Ze heeft aan een paar woorden genoeg en komt dan met prachtige schetsen die geweldige illustraties worden. Inmiddels is ze razend populair en dus heel druk. Gelukkig maakt ze elk jaar tijd vrij om ons te verblijden met haar talent.

Illustraties: © Linde Faas via uitgeverij Luitingh-Sijthoff

4.

Als je voor kinderen schrijft, is het belangrijk dat je in hun hoofd kunt kruipen. Hoe pak jij dat aan?

Ik kan niet in het hoofd van een kind kruipen, want ik ben ouder aan het worden en ik weet niet hoe kinderen denken. Wat ik wel kan doen is een tof verhaal schrijven met zinnen die voor iedereen goed te begrijpen zijn en waar dingen in gebeuren die iedereen spannend vindt. Toevallig zijn mijn boeken kinderboeken, maar zo denk ik tijdens het schrijven niet.

5.

Wat is jouw eerste leesherinnering?

Dat was Harry Potter! Ik was een jaar of twaalf en mijn beste vriend raadde het aan. Er hadden nog weinig Nederlanders van die boeken gehoord. Ik verslond het. Harry Potter en de gevangene van Azkaban, het derde deel, vond ik het tofst en is tot de dag van vandaag een van mijn lievelingsboeken.

6.

Welk boek was vroeger jouw favoriete kinderboek en welk kinderboek is dat nu? Waarom is dat anders/hetzelfde?

Vroeger dus Harry Potter. Nu is dat Pony van R.J. Palacio. Een stoer, spannend maar ook ontroerend verhaal over een meisje dat op zoek gaat naar haar vader. Samen met een pony, tegen de achtergrond van het Wilde Westen. Het heeft me enorm geïnspireerd voor deel 4 van 'Mus en kapitein Kwaadbaard'. Als je de boeken na elkaar leest zul je snappen waarom …

7.

De Kinderjury wordt helemaal bepaald door lezers, alle kinderen van 6 t/m 12 jaar mogen stemmen. Op welk boek op de shortlist zou jij als kind gestemd hebben?

De Gorgels en de laatste kans! Ik heb het pas voor het eerst gelezen en vond het ontzettend leuk. Ik begrijp de populariteit en ik snap ook dat Jochem Myjer het met deel drie heeft afgerond. Lijkt me lastig, stoppen met een serie.

Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Kevin Hassing, geïllustreerd door Linde Faas

Een geheimzinnig schip doemt op uit de mist en vaart recht op de kade van Zeeburgerdam af. Het blijkt De Amorfe te zijn, een vaartuig dat gemaakt is van glas. De kapitein van het schip, Nero, vertelt dat hij met zijn bemanning mee gaat doen aan het Tetra Toernooi, een legendarisch evenement dat zich afspeelt op een drijvende stad midden in de oceaan. Hij vraagt Mus en haar vrienden ook mee te strijden. Maar Mus twijfelt. Meedoen aan het toernooi betekent dat je je leven op het spel zet…

Lees een sneak preview

Stem op de Kinderjury

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen van 10 tot en met 17 mei stemmen op de Kinderjury. In twee categorieën (6 tot en met 9 en 10 tot en met 12) staan er drie boeken op de shortlist. Een van deze boeken in de Top 3 wordt de winnaar. De uitreiking is op 17 mei live te volgen.

Stemmen op de Kinderjury

Auteursafbeelding: © Isabel Sanchez OlidOver de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zeven vragen aan Kinderjury-genomineerde Kevin Hassing

 

Gerelateerd

Over

Kevin Hassing

Kevin Hassing

Schrijver van Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen, uitgeverij Luitingh Si...

Linde Faas

Linde Faas

Linde Faas (1985) studeerde Animatie aan de kunstacademie van Breda. Met haar af...