Hebban vandaag

Nieuws /

'Zijderups' op longlist Impac Award

De misdaadroman Zijderups van Robert Galbraith, pseudoniem van J.K. Rowling, heeft de longlist gehaald van de IMPAC Dublin Literary Award, een van de grootste internationale literatuurprijzen. Ook vier Nederlandse auteurs zijn kanshebber.

Voor de prijs nomineerden bibliotheken in 118 steden 160 boeken. De winnaar, die een geldbedrag van honderdduizend euro krijgt overgemaakt, wordt op 9 juni 2016 bekendgemaakt. 

Naast Robert Galbraith staan ook thrillerschrijfster Emma Healey (Elizabeth is missing) en Ali Smith met haar roman How to be both op de longlist, evenals Marlon James, die onlangs de Man Booker Prize won met A Brief History of Seven Killings. De longlist telt onder anderen 44 Amerikaanse, tien Canadese, tien Australische, zeven Ierse, zes Duitse en drie Zuid-Afrikaanse auteurs. 

De vier Nederlandse auteurs op de longlist zijn Kader Abdolah (The King), Peter Buwalda (Bonita Avenue), Otto de Kat (News from Berlin) en Herman Koch (Summer House with Swimming Pool). In 2010 won schrijver Gerbrand Bakker de prijs voor de roman The Twin, de Engelse vertaling van zijn eerste roman Boven is het stil (2006).

Bron: BBC, de VolkskrantOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Zijderups' op longlist Impac Award

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken