Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

"Zijn de Disneyprinsessen écht zo seksistisch?"

Dat is wat Hanna Bervoets zich afvraagt in haar derde columnbundel 'En alweer bleven we ongedeerd'. Heb jij altijd al willen weten wat 'zwienden' waren? Dit is je kans.

In haar columns belicht Bervoets het alledaagse en routinematige. Het leven van elk mens is opgebouwd uit talloze rituelen waar geen hersencel zich nog druk over maakt. Het gaat allemaal vanzelf, we vinden wat we vinden, omdat we dat zo vinden. Bervoets vraagt dan: "Waar waarom eigenlijk?"

In heerlijk toegankelijke, lichte stukken breekt ze dat 'onzichtbare' handelen van ons af in bewuste momenten. Hoe de rode vlakken bij een veerpont doen beseffen dat oorlogen niet met geweerschoten beginnen, maar bij mannen met rode kwasten. Hoe een gezellige, aangeschoten avond kan resulteren in 'ochtendschaamte' oftwel een kater van het gemoed.

Het boek bevat tientallen van dergelijke prachtige out-of-the-box overpeinzingen van Bervoets. Alledaagse onderwerpen op zo'n nieuwe manier benaderd dat je telkens fragmenten wilt voorlezen aan de mensen om je heen. Hanna, wat betekent dat?

Lees het interview met Hanna Bervoets en maak kans op een van de drie exemplaren die we in samenwerking met uitgeverij Atlas Contact weggeven.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: "Zijn de Disneyprinsessen écht zo seksistisch?"

 

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor d...

Gesponsorde boeken