Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Zo zondag #25: Hannah Jansen Morrison

door Hebban Crew 2 reacties
In 'Zo Zondag' vertellen auteurs, uitgevers, redacteuren en andere boekenvakkers met een verhaal hun verhaal. Vandaag Hannah Jansen Morrison, hoofdredacteur van het gloednieuwe 'LIVRE Magazine' dat deze week feestelijk werd gelanceerd met een eigen pop-up store in de Amsterdamse Pijp.


Gastcolumn door Hannah Jansen Morrison

Het verbaast me altijd waarom zaken op een bepaald moment gebeuren. Alsof iemand ineens heeft bepaald dat de tijd ‘rijp’ is. Jaren liep ik rond met het idee voor een tijdschrift over boeken. Over literatuur, kunst, koken, reizen. Om de mooiste pareltjes uit te lichten, om al die mooie verhalen voor het voetlicht te brengen. Ik was eindredacteur geweest van BOEK Magazine en dat was ter ziele gegaan, wat ik ongelooflijk jammer vond. 

Met allerlei mensen besprak ik mijn idee. Steeds waren er mitsen en maren. Tot op een dag een vriend mij appte. Hij was redacteur bij een uitgeverij en de eigenaar had ‘out of the blue’ gezegd dat hij graag een nieuw tijdschrift wilde. Iets als… BOEK Magazine. Het toeval kon natuurlijk niet groter zijn en binnen no time zaten Rob (zo heet hij) en ik aan de koffie in de Planken Wambuis in Wageningen. 

Dat is nu iets meer dan een jaar geleden, en afgelopen week is dan het tijdschrift ook echt verschenen: LIVRE Magazine. Hoewel ik van tevoren geen exacte voorstelling had van hoe het moest worden, is het toch precies zoals het moest zijn. Tachtig pagina’s, een opmaak waar ik vrolijk van word, interessante auteurs met dito verhalen. Het is net als wanneer je je grote liefde ontmoet: die had je nooit zo kunnen uittekenen en toch is die precies zoals die altijd al had moeten zijn. 

Ondanks ons enthousiasme zijn er genoeg mensen die zeggen: een papieren tijdschrift? In deze tijd? Ik begrijp die gedachte: er zijn natuurlijk heel wat tijdschriften omgevallen de laatste jaren, of overgestapt op digitaal. Bovendien zijn de tijdschriftschappen niet bepaald leeg. Maar wij zijn koppig en drukken gewoon 10.000 exemplaren. Er is namelijk een stemmetje dat in ons zegt: zo veel mensen houden van boeken, van cultuur, en willen daarom graag lezen over wat voor moois er in de wereld verschijnt. 

Of we gelijk gaan krijgen? Dat hopen we natuurlijk. De reacties zijn heel enthousiast, maar het blijft superspannend. We geven het nu uit handen, ons kind gaat het huis uit en we hopen dat het veel gelijkgestemden ontmoet. Dat ook voor de lancering van ons tijdschrift de tijd rijp is gebleken, en dat alles op precies het juiste moment gebeurt.    

LIVRE Magazine is het tijdschrift voor boekenliefhebbers en leesclubs; een gids die de pareltjes uit de grote boekenberg vist en die aan onze lezers presenteert.

In het rijk gevulde tijdschrift, van 80 pagina's, leest u veel over literatuur. Maar ook kookboeken, kunstboeken, non-fictie en kinderboeken worden besproken.

Nieuwsgierig over het verhaal achter het verhaal? Klik hier om abonnee te worden of een los exemplaar te bestellen.

Eerdere afleveringen

Eva Kelder | Marijn Sikken | Steven de Jong | Auke Hulst | Henk van Straten | Frieda Mulisch | Robbert Welagen | Jeroen Windmeijer | Roderick Leeuwenhart | Tomer PawlickiMilou Klein Lankhorst | Carlo Groot | Murat Isik | Renee Kelder | Martyn van Beek | Gerrit JanssensOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zo zondag #25: Hannah Jansen Morrison

 

Gesponsorde boeken