Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Zomerhits voor kids #1: nieuwe series en vervolgdelen

door Lindy (Hebban Crew) 4 reacties
Een wekenlange vakantie met geen andere verplichtingen dan ijsjes eten, zwemmen, tot in de late uurtjes buiten spelen en, natuurlijk, stapels boeken lezen. Hebban blikt vast vooruit en selecteerde de veelbelovende zelfleesboeken die jouw kinderen vermaak zullen bieden tijdens de lange zomermaanden. Vandaag aandacht voor nieuwe series en vervolgdelen.


Als jouw kind tot de ouderwetse boekenwurmen behoort, dan is hij of zij vast ook een echte serielezer. Hoe meer verhalen, hoe beter en dus hebben we goed nieuws voor je. Komende zomer starten enkele nieuwe boekenseries met totaal verschillende onderwerpen.  

In augustus verschijnt het eerste deel in een fantasievolle avonturenserie over vliegende schepen en luchtdieven. In Luchtpiraten van Dan Walker (Van Holkema & Warendorf) wordt Zoya Delarose door luchtpiraten gekidnapt uit het weeshuis. Ze komt niet alleen terecht op het luchtschip ‘The Dragonfly’, maar ook in een wereld  vol meteorietstormen en zwaardgevechten. Dan is er ook nog een verloren schat waar iedereen naar op zoek is, en ook een levensgevaarlijke vijand ontbreekt niet. Volgens adjunct-uitgever Lineke Ipema is hoofdrolspeelster Zoya ‘een mini-Katniss, voor de jongere lezers die gehoord hebben hoe gaaf De hongerspelen is, maar daar zelf nog niet aan toe zijn.’ Het tweede deel in deze serie voor 10+ verschijnt in zomer 2018.    

Bijzondere duo’s  

Wie meer van avontuur in de vorm van detectives houdt, is er het grappige Winston. Kat met een geheime missie van de Duitse schrijfster Frauke Scheunemann. Het eerste deel in deze detectiveserie voor kinderen van 9+ verschijnt op 30 mei bij uitgeverij De Fontein. Kat Winston Churchill is lui (en nog nooit buiten geweest), maar ook heel slim en goedgemanierd. Dan komt de 12-jarige Kira bij hem wonen en samen met haar zet Winston voor het eerst voet buiten de deur. Dat heeft meteen grote gevolgen: door een blikseminslag wisselen Winston en Kira van lichaam! Hoe vervelend dat ook is: het biedt ook kansen. Kira’s moeder heeft problemen met de politie en dus gaat het duo op onderzoek uit. Het allerleukste: het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Winston.  

Sunna Borghuis (bekend van Scheetjesles) komt in juni met een eerste deel in haar nieuwe serie over Vik en Lies. Buitenbeentje Lies kan wel een vriend gebruiken, maar als Vik in haar dorp komt wonen is hij niet haar eerste keus. Toch blijken ze heel wat gemeen te hebben, zoals de bijnamen die ze van pestkop Bram hebben gekregen. Om meer vrienden te krijgen, besluiten Dikke Vik en Vieze Lies samen een kampeerfeest te geven waarvoor ze iedereen uitnodigen. Maar of dat nu zo’n goed idee is? Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden (Gottmer), met illustraties van Eva van Aalst, is geschikt voor kinderen van 8+.  

Magische avonturen  

Deze zomer komen ook verschillende jeugdboekenseries tot een einde. Wie de boeken nog niet kent heeft dus vele pagina’s leesplezier voor de boeg, anderen kunnen eindelijk een langverwacht nieuw deel in de armen sluiten.     Liefhebbers van magie, draken en Harry Potter hebben de boekenreeks van Fiona Rempt vast al ontdekt. Deze zomer verschijnt het slot in de trilogie ‘De orde van de drakenmenners’ voor kids van 10+. In de eerdere delen, De drakendoder en De drakenjager, ontdekte Matti dat zijn doodgewaande vader eigenlijk werkt op het eiland Drekar Mohoao. Matti’s oom neemt hem mee en laat hem kennis maken met de Drakenburcht, het hoofdkwartier van de Orde van de Drakenmenners, en met de drakenmenners en hun werk. Natuurlijk willen Matti en zijn beste vriend Tink zich bij de ploeg aansluiten, maar dan moeten ze wel vele uitdagingen het hoofd bieden. In De drakenwereld, het slot van de trilogie dat in juni uitgegeven wordt door Kluitman,  worden de jongens eindelijk ingewijd, maar moet er ook nog een allerlaatste mysterie opgelost worden.  

Ook de trilogie van de Engelse schrijver Piers Torday komt tot een eind. De sprookjesachtige en spannende reeks voor 9+ startte met De laatste wilde dieren, waarin de 12-jarige Kester ontdekt dat in zijn wereld toch nog dieren leven, hoewel iedereen ervan overtuigd is dat die uitgeroeid zijn. Er zijn er nog een paar, maar de meesten zijn erg ziek en hebben hulp nodig. Samen met Polly en enkele dieren, waaronder een edelhert en een wolfje, gaat Kester op een gevaarlijke missie. Hij slaagt, maar ontdekt in De dieren van het duister dat andere ondergrondse dieren zich nu tegen de mens willen keren. Opnieuw moet Kester op zoek naar een oplossing. In het slot De dieren van ver (juli, Luitingh Sijthoff) blijkt de taak van de jongen er nog steeds niet op te zitten: de enige nog levende walvis brengt verschrikkelijk nieuws over de toekomst en Kester en zijn vrienden moeten nog één keer in actie komen.  

Fans van de boekenreeks over de geestenjagers Lockwood & Co van Jonathan Stroud mogen zich eveneens verheugen op een nieuw deel: in juli verschijnt het vierde deel De vlammende geest voor kinderen van 10+ (Luitingh Sijthoff). In het Londen van de toekomst zijn geesten een gevaarlijk fenomeen in het dagelijkse leven en bestaan er verschillende bureaus die ingehuurd kunnen worden om de geesten te verjagen. Vooral kinderen blijken heel gevoelig voor het opspeuren van de paranormale verschijningen en zij worden dan ook ingezet om ze onschadelijk te maken. Lucy is zo’n meisje en ze sluit zich aan bij geestenjagers Jonathan Lockwood en George. Samen beleven zij door de serie heen vele avonturen. In het vierde deel is Lucy echter net voor zichzelf begonnen: Lockwood & Co hebben haar heel hard nodig, maar het is de vraag of Lucy bereid is om terug te komen…            

Met welke boekenseries kun jij jouw (klein-)kind komende zomer verblijden?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Zomerhits voor kids #1: nieuwe series en vervolgdelen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken