Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Zomerlezen 2022 | Welk boek uit de Top 25 pak jij deze zomer?

door Hebban Crew 26 reacties
Tijdens de Zomerlezen-weken tippen we 25 boeken, van non-fictie tot literatuur en van historische romans tot thrillers, geselecteerd door boekverkopers. Welke van deze boeken pak jij deze zomer? Klik op het boek voor de recensies en waarderingen van lezers of zet het meteen op je 'Wil ik lezen'-plank.

(248)
Meeslepende en op waarheid gebaseerde, daverende roman over liefde, levensgevaar en overweldigende heldenmoed.
(272)
Hoofdinspecteur Lynley ontdekt een web van leugens en geheime levens van mensen die elkaar gruwelijk verminken en dit koste wat het kost verborgen proberen te houden.
(96)
Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen. Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt.
(240)
Als Corinne een verkeerde bezorging binnenkrijgt, lijkt dat nog maar het begin van een berg problemen... Lukt het haar om net als haar opa Eberhard het familiebedrijf te redden?
(918)
In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar 'tweede leven', een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert.
(1481)
Emily Vaughn maakt zich op voor de belangrijkste avond in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En vanwege dat geheim is ze aan het einde van de avond dood.
(295)
Echte monsters verschuilen zich niet het bos, ze zijn niet de schaduw achter de boom of de onzichtbare aanwezigheid in een donkere hoek. Nee, echte monsters staan recht voor je.
(362)
Het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen. Waarom? Welke geheimen herbergt het?
(3)
Een verhaal over het verstrijken van de tijd, boetedoening en de destructieve kracht van schoonheid. Vanuit een benauwend perspectief ontvouwt zich een verhaal waarin de vertelster terugkeert naar een noodlottig moment.
(515)
Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws ...
(50)
Een spannend en gelaagd debuut over familiebanden en de vraag of onze herinneringen wel te vertrouwen zijn. Een meeslepend psychologisch drama dat zich verrassend ontvouwt via verschillende tijdslijnen.
(86)
Wij willen gangster worden voert de lezer terug naar het Amsterdam van de jaren zestig en zeventig. Het vertelt de fascinerende geschiedenis van de opkomst van de latere Heineken-ontvoerders.
(98)
In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die in alles haar eigen keuzes wil kunnen maken, tegengewerkt door haar vader die haar dwingt te trouwen met mannen die passen in zijn politieke plan.
(924)
Wanneer Olivia Rönning wordt vermist gaat haar collega Lisa Hedqvist naar haar op zoek. Het spoor leidt naar een afgelegen vakantiehuisje, dat echter in lichterlaaie staat wanneer ze er aankomen.
(240)
Wanneer het zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven van voormalig vluchtautobestuurder Bug in elkaar dreigt te storten voelt hij de onverbiddelijke aantrekkingskracht van de wereld van bloed en kogels.
(701)
Hoe meer rechercheur Cupido over een verdronken slachtoffer, een ervaren wadloper, te weten komt, hoe raadselachtiger de omstandigheden omtrent diens dood lijken te worden.
(0)
In dit interview uit 2007, voor het eerst integraal in boekvorm verschenen, laat Johan Cruijff op zijn eigen onnavolgbare wijze, associatief redenerend, zijn licht schijnen over allerlei grote, nog steeds actuele voetbal- en privékwesties.
(73)
Het begin van alles is een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid. Het neemt je mee op een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant.
(246)
Nederland zucht al vier jaar onder de Duitse bezetting, als een groep vastberaden verzetsvrienden de wapens opneemt. De tijd van onzichtbaar en klein verzet is voorbij. Ze deinzen nergens voor terug ...
(1320)
Iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. De politie opent de jacht op een dader die zij ‘de echoman’ noemen, en zijn vastberaden hem te stoppen.
(74)
Dit praktische boek leert je wat je kunt doen als je met een probleem wordt geconfronteerd. Het is een handleiding waarmee je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken.
(2)
Valérie Perrin schreef met De bijzondere levens van Violette een intiem, hartverscheurend en teder verhaal over een dappere vrouw die ondanks alles bijna halsstarrig in het geluk, de liefde en het leven gelooft.
(182)
Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie. Vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan – waardoor het uiteindelijk goed zal komen.
(1089)
Lukt het vier vrouwen om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun plannen voor de toekomst bij te stellen? Hun wandelvakantie in Italië wordt hoe dan ook een tocht die hun levens voorgoed zal veranderen.
(414)
Toine Heijmans neemt de lezer mee naar een adembenemende, onbarmhartige wereld. Naar sneeuw en ijs, klassieke rotswanden en een allesbepalend zuurstoftekort. Naar een overvol basiskamp en naar de oude, prachtige alpinistenverhalen.
Meer tips nodig? Bezoek dan eens de Hebban Rank-pagina met de populairste boeken van dit moment!Over de auteur

Hebban Crew

2547 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zomerlezen 2022 | Welk boek uit de Top 25 pak jij deze zomer?