Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Zomerlezen in Turkije

door Hebban Crew 9 reacties
Lang leze de zomer! Haal meer uit je zomer met deze fijne boekentips. Vandaag reizen we af naar Turkije. Of je nu zelf op vakantie gaat naar dit prachtige land of de zomer in je eigen tuin doorbrengt, met deze boeken beleef je onvergetelijke avonturen.

Turkije kenmerkt zich door een rijke, culturele geschiedenis en schitterende landschappen, van kustdorpjes op reusachtige kliffen tot groene berglandschappen en van slingerende valleien tot krijtwitte stranden aan het turquoise water van de Middellandse Zee. Je vindt er talloze prachtige badhuizen, moskeeën en paleizen. Het land is een grote inspiratiebron voor veel literaire stemmen die je alles over de cultuur, geschiedenis en het leven in Turkije kunnen vertellen.

Turkije in ... literatuur

Nomade

Humeyra Cetinel

In het Turkse dorp Kiraz zet een groep nomaden een kamp op, tot groot enthousiasme van dorpsjongen Ibrahim, die vanaf dat moment zijn dagen spendeert op een voorzichtige afstand van de mysterieuze nieuwkomers en hen observeert. Op een dag waagt Ibrahim zich dichter bij het nomadenkamp dan gewoonlijk, een beslissing die zijn leven zal veranderen.

Turkije in ... geschiedenis

De Ottomanen

Marc David Baer, vertaald door Aad Janssen en Fennie Steenhuis

Het multi-etnische, meertalige en multireligieuze Ottomaanse rijk strekte zich uit tot diep in het hart van Europa. Historicus Marc David Baer vertelt hoe een klein vorstendom kon uitgroeien tot een wereldrijk. De Ottomanen pionierden met religieuze tolerantie. Maar in de negentiende eeuw kwam daarin verandering, wat leidde tot etnische zuiveringen, genocide en de ondergang van het rijk na de Eerste Wereldoorlog.

Turkije in ... historische fictie

Het xoanon

Jan van Aken

Als de Grote Oorlog voorbij is en het Ottomaanse Rijk verslagen, bezetten de grootmachten Constantinopel. Beaujon, een vrijbuiter met een neutraal paspoort, leidt in dit Constantinopel een comfortabel leven. Wanneer hij betrokken raakt bij een aanslag op een antiek monument, waarbij een onschatbaar voorwerp uit de oudheid zou zijn buitgemaakt, kan hij zich niet langer meer afzijdig houden.

Turkije in ... novelle

Een zandstorm, zeiden ze

Çiler İlhan, vertaald door Hanneke van der Heijden

In een Turks dorp zijn de grote voorbereidingen voor een verlovingsfeest in volle gang. Maar dan steekt er uit het niets een zandstorm op, als voorbode op de noodlottige afloop van het feest. Op subtiele manier wijst Çiler İlhan de lezer op heimelijke liefdes en ontrouw, conflicten over grond en de slepende strijd tussen Koerden en de Turkse overheid – factoren die allemaal een rol spelen in het drama.

Lang leze de zomer!

Het is Zomerlezen van 20 juni tot en met 21 juli en dat betekent heel veel zomerse boekentips over de mooiste vakantiebestemmingen, voor in de koffer of gewoon fijn thuis. Wil je meer boekentips? Speciaal voor Zomerlezen selecteerde het boekverkoperspanel maar liefst 25 boekentips in allerlei genres. Via onderstaande knop lees je verder.

Naar Zomerlezen

TUI, sponsor van Zomerlezen, selecteerde hun meest populaire vakantiebestemmingen voor deze artikelreeks.Over de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zomerlezen in Turkije