Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Zomerlezen Schrijfwedstrijd: dit zijn de beste verhalen!

door Hebban Crew 14 reacties
De zomer is voorbij ... maar we hebben nog een toetje: de uitslag van de Zomerlezenschrijfwedstrijd! De opdracht was helder: kies een van de drie foto's en schrijf er een verhaal bij van maximaal duizend woorden. Er kwamen 26 inzendingen binnen en vandaag delen we de top 5 en de winnaar.

De opdracht

Elke schrijver kon één verhaal insturen en moest dus goed nadenken over welke foto zij of hij koos. De foto diende niet alleen als inspiratie, maar moest ook integraal onderdeel van het verhaal zijn.

De deelnemers kozen het meeste voor foto 1 (de lange gang) en ongeveer even vaak voor foto 2 (tennis met citroenen) en foto 3 (vrouw met knuppel).

De afbeeldingen

Jury en uitslag

De jury bestond uit leden van het Hebban Team, namelijk: Helma, Marieke, Guy, Harriet, Kitty en Gea. Zij hebben alle inzendingen gelezen en beoordeeld. Anders dan bij de grote schrijfwedstrijden van Hebban – de Harland Prijs (je kunt nu inzenden tot 8 oktober), de Goeken Prijs (voorjaar 2024) en de Renate Dorrestein Prijs (pas uitgereikt) – werden er alleen cijfers gegeven, geen feedback.

Volgens het reglement zouden we de winnaar en twee runners-up publiceren. De uitslag lag echter zo dicht bij elkaar, dat we besloten hebben de winnaar en vier runners-up te plaatsen.

De winnaar is geworden: 'Een geheugenpaleis' van Lisette de Heiden, geschreven bij foto 1. Gefeliciteerd Lisette! We nemen contact met je op en sturen je een tof boekenpakket toe.

Lees het winnende verhaal door hieronder op de knop te klikken.

Een geheugenpaleis

De runners-up (in willekeurige volgorde) zijn: 'De verdwenen pelgrim' van Angelique Suijdendorp (foto 1), 'Opnieuw een nieuw begin' van Jeanette Prins (foto 2), 'Veerkracht' van Roelof Dekker (foto 2) en 'Stil' van Luc Vos (foto 3). Jullie ook gefeliciteerd!

Lees de verhalen door hieronder op de titel te klikken, het verhaal opent dan in de Hebban PDF-lezer.

De verdwenen pelgrim Opnieuw een nieuw begin Veerkracht Stil
Over de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zomerlezen Schrijfwedstrijd: dit zijn de beste verhalen!