Hebban vandaag

Nieuws /

Zou jij uit de auto stappen? Lees een sneak preview van 'Geen slechte daad'

door Hebban Crew 1 reactie
Vandaag verschijnt 'Geen slechte daad', de debuutthriller van Heather Chavez. Met een contract van meer dan een half miljoen dollar en aanbevelingen van Lee Child, Linwood Barclay en Lisa Gardner lijkt Chavez klaar de wereld te veroveren. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub.

Heather Chavez schrijft al meer dan twintig jaar, maar kreeg de eerste drie manuscripten maar niet verkocht. Ze noemde ze haar 'oefenboeken' en bleef stug doorgaan. Geen slechte daad was het vierde verhaal dat ze voltooide. In de hoop genoeg geld te kunnen verdienen om haar achtertuin op te knappen, stuurde ze het manuscript naar haar literair agent. Het verhaal leverde haar een contract op voor twee boeken en meer dan een half miljoen dollar op 49-jarige leeftijd. Haar baan opgeven om fulltime te gaan schrijven doet ze voorlopig nog niet, maar ze werkt intussen wel alvast aan het tweede boek. 

'It’s about someone doing the right thing, with horrible consequences.' - Heather Chavez

Geen slechte daad

Cassie is de woede en roekeloosheid van haar eigen jeugd allang ontgroeid – tenminste, dat denkt ze, totdat ze op een nacht getuige is van een gruwelijke aanval. Op weg naar huis, langs een verlaten weg, ziet Cassie een man en een vrouw ruziemaken. De ruzie escaleert en Cassie besluit het alarmnummer te bellen.Maar dan doet ze precies waarvoor de telefonist van de meldkamer haar gewaarschuwd heeft: ze stapt uit de auto. 

In het daaropvolgende gevecht loopt Cassie een paar blauwe plekken op, maar wat vooral indruk maakt is het dreigement van de vluchtende aanvaller: hij laat Cassie alleen leven als zij zijn slachtoffer laat sterven. Cassie is niet van plan de vrouw dood te laten gaan. Terwijl zij haar helpt, steelt de aanvaller haar auto. Nu weet hij hoe ze heet, waar ze woont en dat ze kinderen heeft.

Leesfragment

Ben je intussen wel heel benieuwd geworden naar deze debuutthriller? Je kunt hieronder het eerste hoofdstuk van Geen goede daad lezen en je meteen inschrijven voor de leesclub die we rond dit boek gaan organiseren!

Lees hier een sneak preview van Geen slechte daad

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze hier

Inspiratie

Voor Chavez is het belangrijk sterke personages in de hoofdrol te hebben, vrouwen en moeders. Toen ze Cassie eenmaal voor zich zag, begon het verhaal te vloeien. Ze was altijd al geïnteresseerd in het thriller- en mystery genre, dus dat het een spannend boek moest worden wist ze meteen. Ze schuwde het dan ook niet om haar collega's en vrienden tekstberichten te sturen met vragen als 'Hoe zou jij iemand vermoorden?' en 'Als je man niet thuiskwam van werk, wanneer zou jij je zorgen beginnen te maken?'

'It’s nice to have those people you can ask the off-the-wall question about how to kill someone and they’re not going to look at you strangely.' - Heather Chavez

Het idee voor Geen slechte daad, dat werd vertaald door Corry van Bree, kwam door een incident dat ze echt mee had gemaakt. Een jongen van ongeveer 14 jaar werd door twee anderen besprongen. Het gevecht was even snel voorbij als het begonnen was, maar voor Chavez begon er een stroom van 'wat als'-gedachten. Wat als de aanval veel erger was geweest, en wat zou er gebeurd zijn als ze haar dochter niet bij zich had gehad in de auto?

'That last "what if" actually inspired the first line: "If my kids had been with me, it wouldn't have happened."'

Bron: Heather Chavez interview voor The Thrill Begins

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zou jij uit de auto stappen? Lees een sneak preview van 'Geen slechte daad'

 

Gerelateerd

Over

Heather Chavez

Heather Chavez

Heather Chavez heeft gewerkt als journalist en redacteur. Ze werkt momenteel als...

Hebban Spots

Geen slechte daad

16 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Geen slechte daad' van Heather Chavez (Karakter Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....


Gesponsorde boeken