Advertentie

Ad van Gils

beschrijving bewerken

Ad is geboren op 29 maart 1931 in Tilburg. Hij begon met het schrijven van korte verhalen. Een fietscrossclubje bij hem in de buurt bracht hem op het idee om te schrijven over Joep Spikkel, een jongen die gek is op fietsen. Toen zijn boek klaar was, stapte Ad ermee naar Uitgeverij Kluitman. Die wilde het boek uitgeven, op voorwaarde dat Ad nog meer delen zou schrijven. Na negen delen stopte de serie over Joep Spikkel en begon Ad aan een voetbalserie, Snelle Jelle. Rond 1988 vroeg het Wereld Natuur Fonds of Ad een serie jeugdboeken wilde schrijven over bedreigde diersoorten in Nederland.

Het werden drie boeken: over de das, de otter en de bever. Rond datzelfde jaar verscheen zijn eerste oorlogsboek voor volwassenen. Dit boek gaf Ad het idee om ook een oorlogsboek voor de jeugd te schrijven over het verzet. Terwijl hij onderzoek deed voor dit boek, kwam hij erachter dat de gebeurtenissen die zich in de oorlog hadden afgespeeld in de Biesbosch, in werkelijkheid veel spannender waren dan hij had gedacht. Nadat hij drie maanden in archieven en bibliotheken allerlei informatie had verzameld, begon Ad aan de trilogie De Vos van de Biesbosch, waarvan het eerste deel in 1990 verscheen.

Laatste bewerking door Uitgeverij Kluitman op 17/04/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Snelle Jelle. Het mysterie van de verdwenen panter - Ad van Gils Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken