Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

A.F.Th. van der Heijden

Artikelen 20 Newsroom 12 Spots 19 beschrijving bewerken

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 onder het pseudoniem Patrizio Canaponi met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht, meteen bekroond met de Anton Wachterprijs. In de jaren tachtig en negentig werkte Van der Heijden voornamelijk aan de cyclus De tandeloze tijd. Voor De gevarendriehoek (1985) ontving hij zowel de F. Bordewijkprijs als de Multatuliprijs. In 1992 schreef hij het Boekenweekgeschenk, Weerborstels, als intermezzo in De tandeloze tijd. In 1996 sloot hij de cyclus voorlopig af met Het Hof van Barmhartigheid en Onder het plaveisel het moeras. Met beide boeken won hij De Gouden Uil 1997 en met het laatste de Generale Bank Literatuurprijs. In 2003 verscheen het eerste deel van een nieuwe cyclus, Homo duplex. De roman, De Movo Tapes, werd onderscheiden met de Dirk Martens Prijs, het laatste gepubliceerde deel, Het schervengericht (2007), won de AKO Literatuur Prijs.

Buiten de cycli om publiceerde Van der Heijden een groot aantal romans, verhalen, dagboeken, brieven en ander kort proza. Zijn werk verscheen in diverse talen. De roman Advocaat van de hanen (1990) werd verfilmd en er wordt gewerkt aan de verfilming van Het leven uit een dag (1988).

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 09/08/2021
Auteursfoto: Mark Kohn
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Literatuurcafé / Zatte boeken en dronken schrijvers
14 februari 2020 38 reacties
De Leesclubassistent / A.F.Th. van der Heijden - De ochtendgave
05 april 2018
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken