Andrew Klavan

Spots 1 beschrijving bewerken

Andrew Klavan (New York City,  1954) is een Amerikaanse bestsellerauteur van vooral psychologische thrillers en true crime. Daarnaast is hij scenarioschrijver. Voorheen was hij journalist en radioverslaggever en werkte hij ook bij een detectivebureau. 

Na vier boeken onder het pseudoniem Keith Peterson en een aantal boeken onder zijn eigen naam, kwam Klavan met de ijzersterke thriller True crime  (True crime, 1995). Het betekende zijn grote doorbraak. Inmiddels heeft hij een respectabele lijst thrillers op zijn naam staan, waarvan een deel in Nederlandse vertaling verscheen. Enkele van zijn boeken werden tot film bewerkt, waaronder True crime  (in 1999) en Don't say a word  (in 2001). Klavan werd meerdere malen genomineerd en bekroond. Zo won hij tweemaal de Edgar Allan Poe Award; de eerste keer voor Mrs. White  (1983), dat hij schreef onder het pseudoniem Margaret Tracy, de tweede maal voor The Rain  (1997) dat hij onder de naam Keith Peterson schreef. 
Klavans veelgeprezen thrillers kenmerken zich door hun uiterst oorspronkelijke invalshoek.

Nieuwste boek

Doelwit/shotgun alley - Andrew Klavan Ryan Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Readers Café / Gift Guide 2021-2022: Nothing but Books
23 december 2021 6 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken