Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Anjet Daanje Auteur

Hebban-auteur


22 lezers volgen deze auteur

Anjet Daanje

Newsroom 2

Anjet Daanje (1965) is schrijfster van romans, verhalen en filmscenario's. Haar achtste roman "De herinnerde soldaat" won de F. Bordewijkprijs 2020, stond op de longlist voor de Libris Literatuurprijs 2020, en won de prijs voor Beste Groninger Boek 2020 (categorie fictie), en na een zeer goede 5-sterren-recensie in de NRC stond de roman in april 2020 in verschillende verkooplijsten in de Top 10. Kenmerkend voor het proza van Anjet Daanje zijn een duidelijke plot en een analytische visie op de werkelijkheid, maar de nadruk ligt op de ontwikkeling van de karakters. Anjet Daanje heeft in de loop van de jaren een geheel eigen toon gevonden, die eens door een recensent werd omschreven als ‘een heldere, precieze schrijfstijl, die heel aards en levendig is, en die tegelijkertijd op geen enkele manier ernst, emotie en uitweiding schuwt.’ Naast proza schrijft Anjet Daanje ook scenario's voor speelfilms en televisieseries, die vele internationale prijzen wonnen, waaronder een Gouden Beer voor de korte film "Raak" en drie Gouden Kalfnominaties voor de zevendelige televisieserie "De geheimen van Barslet".

Nieuwste boek

Dromen van mijn moeder – Literaire juweeltjes - Anjet Daanje Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Anjet Daanje


Gesponsorde boeken