Advertentie

Anke de Graaf

Spots 1 beschrijving bewerken

Anke de Graaf (1927-2019) was een Nederlandse romanschrijfster. Haar eerste titel Twee vriendinnen in de stad verscheen in 1963 en haar laatste roman Onthoud die naam verscheen in 2013 in de Spiegelserie van Uitgeverij Zomer & Keuning. Ze verkocht bijna twee miljoen boeken.

De Graaf publiceerde 14 kinderboeken, 16 meisjesboeken en 83 familieromans in bijna 360 verschillende uitgaven. Veel van haar romans beleefden talloze herdrukken in omnibussen, pocket-  en speciale edities.

Anke de Graaf kreeg al snel bekendheid als succesvol auteur van ‘moderne meisjesromans’. In de jaren zestig werd ze heel populair toen haar boeken ook werden uitgegeven in de pocketreeks ‘Witte Raven’. Als tijdgenoot van schrijfsters als Nel van der Zee en Henny Thijssing-Boer verkocht ze tienduizenden exemplaren per titel. In de jaren tachtig legde ze zich meer toe op het schrijven van familieromans, om begin deze eeuw ook familieromans te publiceren in grote oplages voor de Spiegelserie en later de succesrijke VCL-boekenreeks (nu de ‘Romanserie’ van Uitgeverij Zomer & Keuning geheten).


Laatste bewerking door Lindy de Jong op 15/02/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Nadia Trilogie - Anke de Graaf Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken