Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
AnneLotHoek Auteur

Hebban-auteur


26 lezers volgen deze auteur

Anne-Lot Hoek

Dr. Anne-Lot Hoek is een onafhankelijk auteur en historica. De strijd om Bali is gekozen op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs, de top 5 beste geschiedenisboeken van 2022. Eerder werd het Beste Geschiedenisboek van de Maand bij OVT (NPO Radio1). Hoek ontving in 2020 de ASH Valorisatie Prijs van de Universiteit van Amsterdam voor haar bijdrage aan het publieke debat over Indonesië. De strijd om Bali wordt vertaald in het Indonesisch. Ze publiceert o.a. voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en de Lage Landen en levert bijdragen op radio en televisie, zoals NPO Radio 1, Buitenhof en Nieuwsuur. Ze werkte ruim zeven jaar aan haar debuut De strijd om Bali (De Bezige Bij-2021), wat zij baseerde op interviews met 128 betrokkenen op Bali en in Nederland, uitputtend archiefonderzoek, memoires en monumenten. *** ‘Dit boek is de neerslag van een indrukwekkend en zeer belangrijk onderzoek en is bovendien ook nog eens geweldig goed geschreven' Reggy Baay 'Misschien wel het belangrijkste geschiedenisboek van dit jaar' NRC Handelsblad (Dit zijn de beste boeken van 2021) ‘Anne-Lot Hoek is een van die zeldzame historici die diepgravend onderzoek en oral history weet te combineren met grote leesbaarheid. Wat een prestatie, deze studie over Bali! Wat een zwier!’ David Van Reybrouck (Revolusi, Congo) ​ ‘Geweldig onderzoek van Anne-Lot Hoek naar systematisch overheidsgeweld op Bali' Roxane van Iperen ('t Hooge Nest) ​ Een belangrijke bijdrage aan het wetenschappelijke en maatschappelijke debat over de koloniale politiek in Indonesië' Jury Libris Geschiedenis Prijs 2022 ‘Haar boek is niet alleen onthutsend, maar ook spannend en prikkelend. Saai wordt het nooit. Dat is mede te danken aan de vele mysterieuze, kleurrijke, hartverwarmende of juist weerzinwekkende mensen die de revue passeren...Grondig en vernieuwend onderzoek. Dwars, onbevangen en onverschrokken. Goed geschreven’ Willem Bouwman (Nederlands Dagblad) ​ ‘De strijd om Bali is meer dan een opsomming van gewelddadigheden.Hoek vertelt ook een groter verhaal over de dekolonisatie van heel Nederlands-Indie. Een indrukwekkend boek’ Jeroen van der Kris (NRC Handelsblad)

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Anne-Lot Hoek