Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Annette Fienieg

Artikelen 2 Spots 3

Annette Fienieg is illustrator en grafisch kunstenaar en woont en werkt in Utrecht. In 1985 studeerde zij af aan de afdeling Grafiek van de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht, in de technieken droge naaldets en lithografie. Tegenwoordig werkt Fienieg voornamelijk in sjabloondruk, ook wel kartondruk genoemd, een techniek die bekend is geworden door het werk van de Nederlandse kunstenaar H.N. Werkman (1882-1945). Favoriete onderwerpen van Fienieg zijn landschappen, stadsgezichten, stillevens en portretten. Naast  sjabloondrukken maakt Fienieg ook tekeningen, in potlood of inkt en schildert zij in aquarel en acryl. Werk van Annette Fienieg is o.a. te koop bij De KunstSalon, Galerie de Ploegh en bij Prenten & Boeken, winkel- en werkplaats van de kunstenaar zelf. Naast grafisch kunstenaar is Fienieg ook actief als illustrator van zowel fictie- als non-fictieboeken voor kinderen, voor zowel binnen- als buitenlandse uitgevers, waaronder Averbode, Lemniscaat, Leopold, Malmberg, Oetinger, Ploegsma, Patmos, Unieboek en Zwijsen.

Nieuwste boek

Liebermann. De zee van meneer Max - Koos Meinderts Annette Fienieg Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / De kanserhebbers op de Woutertje Pieterse Prijs 2019
22 maart 2019 3 reacties
Boekenbengels en Leesbeesten / Tips voor thuisblijvers: Naar het museum!
03 augustus 2018 9 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken