Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bart Middelburg

Artikelen 2 beschrijving bewerken

Bart Middelburg (1956) is  een Nederlandse auteur en (misdaad)verslaggever van Het Parool. Hij publiceerde eerder onder meer de bestsellers De dominee. Opkomst en ondergang van mafiabaas Klaas Bruinsma  (1992), De Godmother. De criminele carrière van Thea Moear  (2000), samen met Paul Vugts De Endstra-tapes  (2006), en De oorlog in de Amsterdamse onderwereld  (2010). De publicaties over Klaas Bruinsma kwamen Middelburg op een aantal processen te staan en hij belandde zelfs op Bruinsma's executielijst. 

In 2014 verscheen zijn verhalenbundel De zaak van de gestolen banaan. In deze bundel staan de honderd mooiste verhalen die Middelburg optekende tijdens zijn wekelijkse bezoek aan de Amsterdamse politierechter. Deze behandelt kleine delicten waarop maximaal een jaar gevangenisstraf staat en werkelijk overal over kunnen gaan. Een belediging, eten zonder te betalen, een overtreding of een gestolen banaan. Het gaat om dagelijkse criminaliteit, maar die is niet per se alledaags! 

 

Nieuwste boek

Van Neck aff met de son om - Bart Middelburg Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Bart Middelburg

Winnaars 'De zaak van de gestolen banaan'
17 november 2014 1 reactie
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken