Carol O'Connell

beschrijving bewerken

Carol O’Connell (New York, 1947) is een Amerikaanse thrillerauteur en een voormalig beeldend kunstenaar. Ze studeerde aan het California Institute of Arts/Chouinard en aan de Arizona State University.

De droomwens van iedere auteur kwam voor O'Connell uit toen haar manuscript geheel toevallig van de grote stapel 'ongevraagd toegestuurde manuscripten' werd gevist door de uitgever van een grote uitgeverij. Dit resulteerde in haar succesvolle debuut Mallory’s orakel  (Mallory’s Oracle, 1994), waarin ze haar populaire rechercheur en a-typische thrillerheldin Kathy Mallory introduceerde. Het boek won de Edgar Allan Poe Award en de Dilys Award. 

In 2013 publiceerde O'Connell het elfde deel in de Mallory-reeks: It happens in the dark. Het grootste deel van de serie werd naar het Nederlands vertaald. O'Connell schreef ook de zeer lovend ontvangen standalone Judaskind  (Judas Child, 1998), een huiveringwekkende thriller over de verdwijning van twee tienjarige meisjes. Haar tweede standalone De thuiskomst  (Bone by bone, 2008) is net als Judaskind een duistere thriller die tegen het occulte aanzit. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken