Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Chris Mooney

beschrijving bewerken

Chris Mooney (Lynn, Massachusetts, 1976) is een Amerikaanse thrillerauteur. Daarnaast geeft hij schrijfcursussen aan de Harvard Extension School. Als student probeerde hij een graad te behalen in computerwetenschappen, maar dat lukte niet. Daarom ging hij Engels studeren, wat hem beter afging.

In 2000 debuteerde hij met Deviant Ways. Daarna schreef Mooney nog meerdere succesvolle thrillers, waaronder de Darby McCormick-serie en de Malcolm Fletcher-serie. Ook publiceerde hij een aantal standalones. Een deel van zijn werk werd naar het Nederlands vertaald, waaronder De dodenkamer  (The dead room, 2009) en De geheime vriend  (The secret friend, 2008). Zijn derde boek Remembering Sarah  (2004) werd genomineerd voor zowel de Barry Award als de Edgar Allan Poe Award. Zijn boeken werden in meer dan twintig talen vertaald. 

Hoewel Mooney inmiddels een veelgeprezen bestsellerauteur in het thrillergenre is, vond hij zichzelf in eerste instantie niet direct een goede auteur en had hij, zo vertelde hij op zijn persoonlijke website, veel hulp nodig van bekende redacteuren

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken