Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Greg Rucka

Spots 1 beschrijving bewerken

Greg Rucka (San Francisco, 1969) is een Amerikaanse schrijver van thrillers, tevens is hij een zeer bekende en geliefde schrijver van spannende stripboeken. Hij groeide op in Californië. Voordat hij zich volledig op het schrijven richtte, had hij baantjes als schilder, veiligheidsambtenaar en restaurantmedewerker.  

Zijn schrijverscarrière begon in 1996 met de thriller Keeper, het eerste deel in de avonturenreeks 'Atticus Kodiak'. Rucka schreef zeven boeken in de reeks, maar alleen Critical space  (2001) verscheen in Nederland onder de titel Buiten schot. Verder schreef hij nog een aantal thrillers, waaronder standalones en de Jad Bell-series, waarvan het eerste deel Alpha 304  in 2012 uitkwam.
Rucka's werk werd vele malen bekroond en genomineerd, vooral zijn talloze, spannende stripboeken. Zo won hij in het genre 'comic books' viermaal de Eisner Award, werd voor deze award bijna twintig keer genomineerd, en kreeg hij in 2010 de prestigieuze GLAAD Media Award voor Outstanding Comic Book (in het detectivegenre). 

Wat Nederlandse vertalingen betreft bleef het bij slechts één deel van de Atticus Kodiak-serie.

 

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Week van het Beeldverhaal 28 juni -4 juli
24 juni 2017 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken