Herman Heinsbroek

Artikelen 3 beschrijving bewerken

Hermanus Philippus Johannes Bernardus (Herman) Heinsbroek (Schiedam, 12 januari 1951) is een Nederlands ondernemer en voormalig minister van Economische Zaken. Hij is voor het ministerie van Buitenlandse Zaken korte tijd gestationeerd geweest in Istanbul. Na de diplomatieke dienst ging hij bij CBS Records werken. 

Na een korte carrière bij CBS werd hij in 1979 benoemd tot directeur Arcade Records Benelux. In 1984 kreeg hij via een management buy-out de meerderheid van de aandelen van het bedrijf in handen. Eind 1995 werd het bedrijf verkocht aan Wegener N.V. te Apeldoorn. Met een geschat vermogen van 164 miljoen euro kwam hij in 2006 in de top-500 van miljonairs van het blad Quote.

Heinsbroek zat namens de LPF in het kabinet-Balkenende I als minister van Economische Zaken. Hij kwam echter enkele malen in aanvaring met een andere LPF-minister, Eduard Bomhoff van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op 16 oktober 2002 boden beide ministers hun ontslag aan, maar dit bleek niet voldoende om het vertrouwen van het kabinet in verdere samenwerking met de LPF te herstellen. Het kabinet viel, mede als gevolg van deze LPF-crisis, nog diezelfde dag.

Sinds 2006 houdt Heinsbroek zich vooral bezig met het bestuderen en verzamelen van hedendaagse kunst, in het bijzonder Chinese kunst.

Op 19 januari 2015 verscheen zijn debuutthriller Riskant Spel bij Umbrella Park Publishing.

Nieuwste boek

Meer over Herman Heinsbroek

Eigenwijze selfpubbers #1
06 juli 2015 7 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken