James Lasdun

beschrijving bewerken

James Lasdun (1958) is een Brits-Amerikaanse auteur van fictie en non-fictie, ook schreef hij een aantal poëzie- en verhalenbundels. Daarnaast is hij een kritisch boekenrecensent van literaire werken. Lasdun werd geboren in Londen, maar emigreerde in 1986 naar de Verenigde Staten. Later doceerde hij creative writing, poëzie en proza aan Princeton Writers' Institute in New York. 

Hij maakte zijn schrijversdebuut met het kortverhaal The silver age  (1985. Zijn eerste gedichtenbundel verscheen in 1988 en was getiteld A jump startEen van zijn verhalen, The siege, werd door Bernardo Bertolucci voor de film bewerkt en verscheen onder de titel 'Besieged' in 1998. Van Lasduns hand verschenen twee spannende romans: De gehoornde man  (The horned man, 2002), en Zeven leugens  (Seven lies, 2005). Het laatste boek werd Economist Book of the Year en belandde op de longlist van de Man Booker Prize voor fictie. Ook zijn poëziebundels werden zeer gewaardeerd en genomineerd voor prestigieuze prijzen als de T. S. Eliot Prize en de Forward Prize for Poetry. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken