Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jacques Post

Artikelen 1

Jacques Post (Rotterdam, 1951) is een Nederlandse auteur.  Na vergeefse studiepogingen zwierf Post enige tijd door Europa en Noord-Afrika. Hij speelde als slagwerker in pop- en jazzbands en belandde uiteindelijk op een reclamebureau. Hij bleef in dit vak, maar zocht uitbreiding in de richting van de vaderlandse uitgeverijen. Hij begon met het maken van vertalingen en belandde langs die weg op de redactie van uitgeverij Born. Daarna werkte hij korte tijd voor de tijdschriftengroep van Elsevier en was hij uitgeefdirecteur bij De Boekerij. In 2014 trok Post zich terug als uitgever van het LS fantasyfonds van Luitingh-Sijthoff, waar hij sinds 2004 aan verbonden was. Wel bleef hij adviseur van het fonds. 

Posts geboorteplaats Rotterdam is veelal de plaats van handeling in zijn boeken. Zijn eerste Max & Maalbeek-roman Leer om leer, verscheen in 1980, waarop de pers unaniem reageerde met de opmerking dat er met Post een talentvolle misdaadauteur was bijgekomen. In 1981 volgde Een samurai in Rotterdam, in 1982 Stille waters en in 1983 De meimoorden, dat is gesitueerd in het Rotterdam van mei 1940. Tussentijds schreef hij enkele korte verhalen en zag Leer om leer in een televisiebewerking door de BRT verfilmd.
Jacques Post is de vader van auteur Elvin Post.

Nieuwste boek

De Meimoorden - Dossier editie - Jacques Post Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken