Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

John O'Mill

Spots 1 beschrijving bewerken

John O'Mill (1915) is het pseudoniem van Johan van der Meulen en is een Nederlands dichter.

Tot 1975 was hij leraar Engels aan de Rijks-HBS te Breda en schreef nonsensgedichten die vaak gebaseerd waren op een letterlijke vertaling van Nederlands idioom in het Engels. Hij werd hiertoe geïnspireerd door het werk van zijn leerlingen. De schrijver was "op aandrang van vrienden en collega's" overgegaan tot publicatie van de versjes, die hij samenstelde uit blunders van zijn leerlingen ten vermake van zijn leerlingen. Zijn werk kenmerkt zich niet alleen door een perfect 'ritme', maar tevens door een creatief gebruik van 'Double Dutch', waarmee hij zijn leerlingen de uitspraak van Engelse woorden verduidelijkte. O'Mills eerste bundel Lyrical Laria in Dutch and double Dutch (1956) werd gepubliceerd in de hoge oplage van 5000 stuks, en werd daarna nog vijftienmaal herdrukt (tot 1983). Van de Meulen overleed op 13 september 2005. (bron Wikipedia)

Laatste bewerking door Marieke Scheers op 01/08/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Light verse in Dutch & Double Dutch - John O'Mill Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken