Advertentie

Julie O'Yang

Artikelen 1 Spots 2 beschrijving bewerken

Julie O'Yang (1968) is een Japanse archeoloog en japanoloog. Daarnaast is ze auteur, filmmaker, scenarioschrijver en beeldend kunstenaar. Ze groeide op in China en werd daar geselecteerd voor een bijzondere universiteit in Beijing, waar diplomaten en geheimagenten werden opgeleid. Ze sloeg het aanbod af en ging archeologie en geschiedenis studeren.
Kort na de studentenopstand op het Plein van de Hemelse Vrede vertrok O'Yang met een studiebeurs naar Londen en daarna naar Nederland, Leiden. Haar fascinatie voor de geschiedenis en de internationale spionage bleef. Het onderzoek dat zij op dit gebied deed, leidde tot de veelgelaagde roman, Butterfly, die het beste kan worden omschreven als een filosofische literaire thriller, maar ook als een politieke thriller omdat het de opkomende wereldmacht van China belicht.

Butterfly  werd naar het Nederlands vertaald als China Noir. O'Yang ontving wereldwijd veel lof voor haar schrijverschap, zowel van lezers als van literaire recensenten en critici.

 

Nieuwste boek

The Picture of Dorya Glenn - Julie O'Yang Filip Naudts Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Meer over Julie O'Yang

  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Julie O'Yang
14 juli 2019 6 reacties
Thriller Café / Ga je mee boeken ontdekken in Azië?
10 juli 2019 20 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken