Advertentie

Lois Duncan

Artikelen 2 beschrijving bewerken

Lois Duncan is hier geen bekende naam. De in 1934 in Philadelphia geboren auteur publiceerde haar eerste korte verhaal in een landelijk tijdschrift toen zij dertien was. Vijf jaar later kwam haar eerste roman uit, Debutante Hill

Aanvankelijk focuste Duncan zich op romantische fictie voor tieners en prentenboeken voor kinderen. In 1966 bracht ze twee boeken uit die revolutionair waren voor de wereld van young adult-fictie: Point of Violence en Ransom. Voorheen stond YA-fictie bol van 'lessen die geleerd moesten worden' en tweedimensionale karakters. Duncan bracht daar verandering in: haar karakters moesten keuzes maken en beslissingen nemen die gevolgen zouden hebben voor hun verdere leven. 

Sociale issues ging zij niet uit de weg. Zo werd seksisme aangestipt in haar roman Daughters of Eve, en ging zij in Killing Mr. Griffin in op de druk die op jongeren werd uitgeoefend om maar goed te presteren op school. In I know what you did last summer stonden de Vietnamoorlog, de terugkeer van veteranen en de maatschappelijke reacties daarop centraal. Ze werd diverse keren genomineerd voor een Edgar Award voor het beste jeugdboek.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken