Advertentie

Ludo Enckels

beschrijving bewerken

Ludo Enckels (1956) is een Vlaamse schrijver. Van opleiding is hij opvoeder. Al in de middelbare school wees een lerares hem op zijn schrijftalent, en dat is hij nooit vergeten. Tijdens de vele reizen die hij maakte, schreef hij ook zijn eerste verhalen, maar deed weinig of niets om ze gepubliceerd te krijgen. Hij werkte ondertussen nog als moneur, barman, loodgieter en café-uitbater. In 1988 verscheen dan toch Een haast naakte man in het gras, een roman voor volwassenen die chter niet meteen voor een doorbraak zorgde. Die kwam er wel in 1996 met De schoolpleindealers, zijn eerste jeugdboek.

Enckels is een rasverteller. Kleine gebeurtenissen kunnen uitgroeien tot wonderlijke beelden en spannende verhalen. Schrijven is een uitlaatklep voor een voortdurende, stuwende fantasie, tegelijk is hij nieuwsgierig en wil hij beleven en ervaren. Zijn leven is een aaneenschakeling van dramatische dieptepunten en glorierijke vergezichten.

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken